Nyhed

Nyt hold på Copenhagen Records

Med to nyansættelser skal der skaffes ro efter balladen på det danske pladeselskab

Copenhagen Records annoncerer, at selskabet har ansat Gaute Niemann (billedet) som Product Manager og Morten Winther (se billede her) som Creative Director. Disse to nyansættelser skal være med til at få skuden på ret kurs, siden de store omvæltninger, der skete for pladeselskabet i slutningen af sidste år. Du kan læse mere om de nye kræfter nedenfor.

GAFFA har fulgt tumulten på det danske pladeselskab Copenhagen Records, siden den administrerende direktør Jakob Sørensen og kreativ direktør Christian Backman i slutningen af sidste år valgte at forlade det selskab, som de selv var med til at stifte. Kort før jul kunne Universal Music, der ejer Copenhagen Records, annoncere, at Torben Ravn, der har været ansat i Copenhagen Records i syv år, senest med titel af Project Manager, blev selskabets nye direktør. Denne ansættelse var altså første skridt på vejen til at skabe stabilitet i selskabet igen. Og nu offentliggør pladeselskabet altså endnu to nye ansættelser, som fremover skal være en del af den nye holdopstilling.  

Copenhagen Records blev dannet i 2004 af Christian Bachman, Jakob Sørensen, Mik Christensen og Nick Foss, der alle havde en fortid på pladeselskabet EMI-Medley. Selskabet blev stiftet med kapital fra den tidligere EMI-Medley-chef Michael Ritto og lagt ind under paraplyorganisationen MBO, der blandt andet talte pladeselskabet RecArt, musikforlaget Good Songs Publishing og senere også pladeselskabet A:larm Music. I 2006 solgte Michael Ritto halvdelen af MBO til Nordisk Film, og parterne solgte i 2011 hele MBO – og dermed Copenhagen Records – til det multinationale Universal Musik efter et stort underskud i MBO-koncernen.


De to andre medgrundlæggere af Copenhagen, Mik Christensen og Nick Foss, forlod allerede i 2008 Copenhagen for at stifte et nyt selskab, Mermaid Records, der siden blev solgt til et andet multinationalt selskab, Sony Music, og blandt andet udgiver kunstnere som Tim Christensen, D-A-A og Go Go Berlin. Alle stifterne af Copenhagen har således nu forladt selskabet.

Gaute Niemann, der er den nye Product Manager, kommer fra en stilling som senior-konsulent hos kommunikation- og pr-bureauet Essensius, hvor han har været ansat de sidste fem år. Her er han blandt andet manden bag den danske lancering af Movember-kampagnen. Gaute har derudover en fortid som musiker i bandet Spleen United, som har udgivet tre album på Copenhagen Records og nu holder pause. Han forlod dog bandet i 2012 i løbet af indspilningerne til deres tredje album "School of Euphoria". GAFFA havde her fat på ham, og han udtalte følgende, som forklaring på breaket:

"Spleen United har været det helt store omdrejningspunkt i mit liv i mange år, og jeg er utrolig stolt over at have været en del af bandet. Men jeg var nødt til at vælge mellem bandet og mit "rigtige" job. De seneste år har jeg ved siden af Spleen United arbejdet med at lave kommunikationskampagner, som alt fra overskægskampagnen Movember til projekter for Coca-Cola. Gradvist blev det bare mere og mere spændende for mig at arbejde i en hel anden verden."


Den nuværende direktør fra Copenhagen Records erklærer i en pressemeddelelse, at han er glad for denne forstærkning, da Gaute allerede kender selskabets værdier og den udøvende musikers arbejdsmetoder.

Morten Winther, der er startet som Creative Director, har de seneste par år arbejdet freelance i både musik- og reklamebranchen og er uddannet på Music Management (09-11). Torben Ravn udtaler, at "vi har i et stykke tid haft lyst til at ansætte en person, som kan udarbejde koncepter, identitet og visuelle strategier." Mortens opgave bliver her at udvikle det visuelle udtryk i videoer, foto-sessions og skabe stærke og innovative aktiviteter/koncepter omkring lanceringer. Mortens opgave bliver også at jagte nye talenter blandt grafikere, instruktører, designere, fotografer, så selskabet hele tiden er i kontakt med de nye tendenser.

Den nye Creative Director var herudover blandt de nominerede til en NMVA som bedste instruktør, ved det netop afholdte Nordic Musik Video Awards. Hvis du vil se en produktion fra hans side, så står han bag videoen til Brandon Beal featuring Christophers "Twerk it Like Miley". Hvis du ydermere vil bag om scenen på denne video kan du læse GAFFAs interview med Morten Winther.


GAFFA har i øvrigt skrevet en dybdeborende artikel om dramaet på Copenhagen Records i december 2013. Læs artiklen her.

ANNONCE