x

NorthSide-aktuelle Quadron – Kærlighedsaffære med Amerika

NorthSide-aktuelle Quadron – Kærlighedsaffære med Amerika

Siden udsendelsen af duoens første, selvbetitlede album i 2010, er interessen fra udlandet støt vokset. Både Coco O. og hendes samarbejdspartner Robin Hannibal er flyttet til L.A. for at udleve musikerdrømmen i bredformat, og det har da også affødt positiv respons fra medier verden over, og har ført til samarbejder med folk som OFWGKTA-kumpanerne The Internet og Tyler, The Creator, til en optræden med The Roots som backingband på Jimmy Fallons landsdækkende talkshow og til, må man formode, et forholdsvis højt forventningspres.

Jeg lykønsker hende med succesen, men Coco slår det hen og minder mig om, at den nye plade ikke er udkommet endnu, og at den endelige prøve på, om succesen er i hus, endnu ikke er stået. Det er meget karakteristisk for Cocos indstilling til alt det, der sker lige nu. Det virker som om, hun forsøger at finde et stabilt ståsted mellem en sund tro på egne evner og en realistisk indstilling til, at ét er snak og løfter, og et andet er realiteter i musikbranchens virvar af hurtigsnakkende branchefolk med mange forskellige agendaer.

Lige nu er branchemaskinen omkring Quadron stadig forholdsvis lille, men den slags kan hurtigt vokse, især i et kæmpe musikmarked som USA, så man ender med et helt entourageaf folk, som lever af kunstnerne, og som kan have både positiv og negativ indflydelse på musikken.

– Jeg synes allerede, vi har fået en lille smagsprøve på det i USA. Bare det, at vi er kommet på et stort selskab, betyder, at der automatisk er ti mennesker i rummet, som jeg ikke aner, hvad laver, forklarer Coco med et grin.

– De har alle mulige ideer til, hvordan man skal være som kunstner. Jeg tror, mig og Robins fordel er, at vi er fra Danmark. På en eller anden måde har vi aldrig haft den der hunger efter at blive berømte. Eller, det er jo egentlig også løgn at sige, for jeg vil jo gerne være Michael Jackson og synge på et stadion, så den drøm har jeg haft. Men det er ikke noget, der skal kompromittere vores musik. Når man er fra Danmark, så er der ikke nogen, der er fattige på den måde. Det er ikke sådan, at jeg kommer fra Compton og har levet af ingenting og røget crack. Jeg har et godt bagland, og musik er noget, jeg har kunnet tage mig til uden at skulle være fattig på grund af det. Og i Danmark lærer man at være selvstændig og ikke tage shit fra nogen, og det synes jeg virkelig, vi har kunnet bruge nu. Vi bruger stadig mavefornemmelsen rigtig meget. Det er hertil og ikke længere. De må godt bestemme, at vi skal have taget et billede, men det er mig, der skal bestemme, hvad jeg skal lave på billedet. Det er jeg glad for, at vi stadig kan. Hvis vi skal miste musikken på grund af succesen, så er succesen lige meget.

Læs et meget længere interview om Quadrons oplevelser i og med USA i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA