x

NorthSide-aktuelle Temples – Psykedeliske debutanter med prominente fans

NorthSide-aktuelle Temples – Psykedeliske debutanter med prominente fans

Interviewet har tidligere været bragt på GAFFA.dk i februar 2014

Det er næsten historien om Arctic Monkeys gentaget. Bare i et helt opskruet tempo. James Bagshaw og Tom Warmsley havde spillet i en række forskellige bands sammen og besluttede sig for at indspille noget musik.

Der gik blot et par uger, fra de to unge englændere havde lagt et par demoer på YouTube, før der begyndte at tikke mails og opkald ind med tilbud om at spille koncerter, og i kølvandet stod der også folk klar med pladekontrakter.

– Så måtte vi jo finde nogle folk og danne et "rigtigt" band, lyder det fra forsanger og guitarist James Bradshaw, da GAFFA fanger ham forud for udgivelsen af Temples debutalbum, Sun Structures.

 

Frygt for flyvende flasker

Et band blev samlet, og efterfølgende blev der skrevet kontrakt med det hæderkronede pladeselskab Heavenly, og siden er det gået rigtig stærkt. Bandet har i løbet af 2013 varmet op for navne som Suede, Kasabian, Primal Scream og Rolling Stones.

– Jeg var faktisk lidt nervøs for, om publikum ville smide flasker efter os! Der er en lad culture knyttet til meget nyere rock, og hvad ville de så tænke, når jeg kom på scenen og lignede en hippie med glimmer i ansigtet? Men vi er blevet modtaget rigtig positivt alle steder, og de seneste år har jeg besøgt flere steder og lande end nogensinde før, blandt andet har vi været i Japan for at spille nogle små in-store koncerter i pladeforretninger, fortæller James Bagshaw. Ikke ueffent for et band med blot et par singleudgivelser under bæltet.

Temples' psykedeliske og retrorockede klang har også fået folk som Johnny Marr og Noel Gallagher til at spidse ører og udnævne kvartetten til ikke mindre end "det bedste nye band i England". Hypen og det hektiske forløb omkring bandet og deres debut bekymrer dog på ingen måde Bagshaw.

– Selv hvis jeg kunne, ville jeg intet ændre, kommer det prompte fra Bagshaw, der uddyber:

– Det er ikke fordi, jeg tænker, at det er det perfekte album. Men der er ingen fyldnumre, og jeg er 100 procent tilfreds med resultatet. Selv de småfejl, der måske har sneget sig ind, holder jeg af. Det har på ingen måde været et forhastet forløb. Men hårdt fysisk simpelthen at finde tiden til at optage numrene, som vi gerne ville have dem.

Han frygter heller ikke, at kombinationen af bandets musik og look vil få dem stemplet som tilbageskuende.

– Der vil altid være folk, der står med armene over kors og siger, "det er hørt før", men vi prøver ikke bevidst at være retro. På albummet er der lyde af alt fra 60'erne og 70'erne til helt nye ting, som slet ikke ville kunne lade sig gøre dengang, og jeg er overbevist om, at et nummer som Move With The Season vil kunne overbevise de fleste om albummets kvaliteter. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi alle er store fans af ting som Byrds og Pink Floyd, indrømmer forsangeren.

 

Bagshaw og Bolan

Og Temples ligner the real deal. Ikke mindst har James Bagshaw en slående lighed med en ung Marc Bolan, og man skal ikke langt ind på bandets hjemmeside, før der dukker et billede op af T. Rex-frontmandens digtsamling The Warlock Of Love. Betyder 70'er-glam-legenden, der døde i 1977, noget særligt for James Bagshaw og Temples?

– Vi er helt sikkert fans af T. Rex, og bogen betyder rigtig meget for mig. Den har været en kæmpe inspirationskilde, og så var det en gave fra en kæreste, lyder det fra Bagshaw, der samtidig spiller ligheden ned:

– Derudover forsøger jeg altså ikke at ligne Bolan – det er bare noget med vores ansigtsform og hår. Hvis jeg blev klippet, ville folk garanteret synes, jeg lignede en anden berømthed.

 

Hvem: James Bagshaw (vokal & guitar), Tom Warmsley (bas & backing vocals), Sam Toms (trommer) og Adam Smith (keys).

Hvad: Psykedelisk rock med kraftig 60'er-klang. Tænk tidlig Pink Floyd, Beatles, Byrds og aktuelle navne som Foxygen, Tame Impala og TOY, som Temples også deler pladeselskab med.

Hvor: Kettering, Midtengland – knap 200 kilometer nord for London. Bandets debutalbum er indspillet i byen, i James Bagshaws eget studie, der er installeret i hans, og hans forældres, lejlighed. Da GAFFA snakker med frontmanden, er han på vej tilbage fra London med planer om at indspille nyt materiale. "Selvom vi har gået på universitet i London, og det er der, meget af musikscenen rykker, vender vi altid tilbage til vores hjemby."

Læs anmeldelsen af Temples' debutalbum Sun Structures i GAFFAs anmeldelsessektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA