x

Nyt rygeforbud gælder også koncerter

Nyt rygeforbud gælder også koncerter

For mange hører smøger lige så meget sammen med rock’n’roll som alkohol (og sex and drugs, fristes man til at sige), men fra 1. april næste år er det slut. Regeringens nye rygeregler betyder, at der fra den dato ikke må ryges på offentlige og private arbejdspladser, bortset fra enmandskontorer, og dermed må der heller ikke ryges på de danske spillesteder. Det har fået spillestederne til at frygte en nedgang i besøgstallet.

- Vi forudser færre publikummer, men ser vi på erfaringerne fra Irland (hvor der blev indført rygeforbud i 2004, red.), så er tendensen, at der kommer flere ikke-rygere, mens rygerne langsomt kommer tilbage. Det siger Morten Koppelhus, der er formand for spillestedsforeningen spillesteder.dk og leder af spillestedet Toldkammeret i Helsingør til Nyhedsavisen.

Direktøren for Train i Århus, Peter Sand, fortæller i samme artikel videre, at det kunne være en løsning at indrette særlige rygerum.

Arrangementsdirektør fra KB Hallen, Keith Lemmon, tilføjer, at man her ikke vil gøre noget særligt for at håndhæve rygeforbudet: “Vi har i hvert fald ikke ekstra vagter til at rende og slukke folks smøger,” udtaler han til Nyhedsavisen.

Flere af de interviewede ønsker i øvrigt mere gennemskuelige regler, idet små caféer og lignende er undtaget fra reglerne, og man gerne må indrette særlige rygerum.

Kim Larsen, der er kendt for at være en arg modstander af rygerestriktioner i musik- og værtshusmiljøet, har – mod sædvane – endnu ikke udtalt sig direkte i sagen, men forleden havde han en bredside i forbindelse med, at han blev tildelt et ridderkors, som han i øvrigt afviste. ”Det kunne ellers have været hyggeligt at ryge en smøg med dronningen inde i privaten – hvis hun ellers må for personalet,” sagde han.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA