David Owe: Ikke flere plader

David Owe: Ikke flere plader

Skuespilleren og ”Vild med dans”-stjernen David Owes nyligt udsendte debutalbum “Tomorrow” må siges at være blevet et eklatant flop. Ikke blot er pladen blevet et af de dårligst anmeldte danske album i nyere tid, heller ikke pladesalget har været imponerende, på trods af at Owe er et særdeles kendt ansigt, og pladen er blevet heftigt tv-annonceret.

Kun omkring 1000 plader er ifølge Ekstra Bladet blevet langet over disken på de tre uger, pladen har været på gaden, og dermed bliver Owes salgstal overhalet af mange alternative rocknavne på vej op af undergrunden.

Nu siger Owe til Ekstra Bladet, at han ikke har planer om at udgive flere plader. Han er dog stadig tilfreds med sit første album og mener, han er blevet udsat for, ja, gæt selv: Janteloven.

“Jeg har læst nogle af anmeldelserne og fået et par refereret, selv om jeg blev rådet til at lade være. Men jeg bliver ikke ked af det, for anmeldelserne går ikke direkte på produktet. De går efter konceptet omkring, at jeg skulle lave en plade,” siger Owe til Ekstra Bladet. Han fortsætter:

“Jeg har benyttet nogle af Danmarks bedste jazz-musikere og er yderst tilfreds med resultatet, og jeg kan kun sige til folk, at de skal lytte til pladen og danne deres egen mening.”

David Owe er for tiden på turné med musicaludgaven af Kim Larsen og Erik Ballings filmklassiker “Midt Om Natten”, hvor han selvsagt synger, men han siger altså, at han ikke vil udgive flere plader. Han tilføjer:

“Lige nu synger jeg en masse sange i forestillingen, og i fremtiden kommer jeg også til at lave teater, hvor der indgår musik, så jeg er ikke skræmt væk fra musikken.”

Anmeldernes dom
Og lad os så lige få et par anmeldercitater:
“Jeg kan ikke mindes at være blevet udsat for noget, der er værre end David Owe. Og det inkluderer immervæk eyeQ's første koncert samt Danser Med Drenge på Langelandsfestival. Hvis David Owe dansede, som han synger, så ville han gå med krykke.” Thomas Treo, Ekstra Bladet

“Det (Owes sangtalenter og engelske udtale, red.) lyder meget dårligt. Og decideret patetisk bliver det i duetterne med fruen, Maria Askehave. Parrets udgave af “Where The Wild Roses Grow” er hylende morsom og samtidig ynkelig ud over enhver forestillingsevne.” Berlingske Tidende

“En plade, der lugter af spekulation i et sexsymbol af samme slags, som får David Hasselhoff til at udsende popplader i Tyskland.” Fyens Stiftstidende

Og så slutter vi med GAFFAs egen Lars Löbner Jeppesens dom:
“Harmløse og fredelige artister som Sting, Saybia og Crowded House ville sikkert slå over i blodigt Charles Bronson-mode efter at høre Owes nutrasweet-klistrede fortolkninger af deres værker. (...) Hvis dansetrolden Owe forsat er svigermors drøm, så er aktiv dødshjælp måske ikke så gakket en idé alligevel.”

Tilsyneladende fik GAFFA dog ikke ret i denne forudsigelse: “Eftersom den danske dumhed stadig er i hæsblæsende udvikling, skal denne lunkne våde fis af en cd nok blive en bestseller”, men sådan gik det altså ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA