x

Køb musik via DRs netradio

Køb musik via DRs netradio

Danmarks Radio har som bekendt en lang række netradiostationer, hvor man 24 timer i døgnet spiller musik i alle genrer.

Nu har de tilføjet en mulighed for, at man som bruger også kan downloade den musik, man lytter til, ved hjælp af en funktion de kalder en "pricerunner".

Sidder man eksempelvis og hører den seneste single med Veto, kan man klikke på en knap, hvorefter en liste kommer frem, der viser prisen på filen hos alle de danske udbydere af mp3-downloads. Dermed kan man ikke bare købe filen. Man kan også købe den, der hvor den er billigst.

Om det nye initiativ siger DRs Radiodirektør Leif Lønsmann:

"Der findes tusindvis af internationale netradioer og musiksites, der tilbyder, at man kan købe eller downloade den musik, man lytter til. Men internationale radioer spiller i sagens natur ikke meget dansk musik, og derfor taber dansk musik den digitale kulturkamp, hvis der ikke findes danske alternativer. DR, som samtidig er uafhængig af økonomiske udgiverinteresser, er den bedste garant for, at en bred vifte af dansk musik når frem til forbrugerne på legal vis. Danskerne bør have samme mulighed for at købe dansk musik som udenlandsk".

Da konceptet i sin tid blev præsenteret, var der en del kritik af DR for radioens samarbejde med TDC. Men systemet er nu lavet således, at brugeren selv kan vælge, hvilken butik han/hun ønsker at købe sin musik i, og DR tjener ingen penge på eventuelle salg.

Lytterne kan finde købefunktionen på DR Boogieradio, DR Barometer, DR Rock, DR R&B, DR Hip Hop og DR Modern Rock.

DR Netradio


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA