x

Musikvideo: OK Go serverer 4 minutters optiske illusioner

Musikvideo: OK Go serverer 4 minutters optiske illusioner

Chicagobandet OK Go er klar med et nyt album, "Hungry Ghosts", til oktober. Det er deres første i fire år, og i den anledning har bandet gjort noget af det, de gør bedst, nemlig lavet en spektakulær musikvideo til singlen "The Writing's On The Wall". Se den her forneden.

OK Go har nærmest skabt sig en karriere på at lave underholdende videoer til sider som YouTube. Den legendariske trædemøllevideo fra 2006 til nummeret "Here it Goes Again" fik eksempelvis mere end 1 million hits i løbet af de første seks dage og har for længe siden rundet de 50 millioner hits på YouTube, mens den temmelig fantastiske "This Too Shall Pass" har over 43 millioner views.

Den sidstnævnte udmærker sig ved, at medlemmerne har bygget en såkaldt Rube Goldberg-maskine sammen med en række opfindere og forskere. Her vælter dominobrikker, et klaver smadres, kugler triller, balloner pustes op, en hammer sendes gennem et tv, paintball-kanoner affyres og meget mere, alt sammen på særdeles opfindsom vis. De modtog en Webby Award for videoen i 2010.

Det eksperimenterende koncept er taget i brug endnu en gang i "The Writing's On The Wall". Her handler det nemlig om optiske illusioner, hvor kunstnere som Bernard Pras, Felice Varini, Bela Borsodi og måske endda coveret til Jay-Zs "Blueprint 3" får et nik med på vejen. Hvordan bandet formår at lave musikvideoer som disse i et take er ganske enkelt ikke til at begribe. Flere måneders planlægning må gå forud.

I 2010 udkom bandets seneste udspil, "Of The Blue Colour Of The Sky", til en fire stjerners anmeldelse i GAFFA. Erik Barkman var imponeret over gruppens sprudlende kreativitet. Han skrev: "I en perfekt verden ville OK Go være endnu mere selvkritiske sangskrivere, men rockbands fås ikke meget mere kreative end kvartetten fra Chicago."

Se den fantastisk veludførte "The Writing's On The Wall" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA