x

Hør Muris første solosingle

Hør Muris første solosingle

Muri og Mario fik et kæmpe sommerhit med den lejrbålsguitarklingende "Hun Tog Min Guitar" tilbage i 2012. Sangen er i skrivende stund blevet vist 2,7 millioner gange på YouTube, men nu er Muri og Mario fortid – de to medlemmer går begge solo. For nylig udgav Mario singlen "For Altid", og nu er Muri klar med sin første single, "Cowboy".

"Cowboy" er en blanding af guitarpop og dance. Sangen er skrevet af Muri selv, og senere har den fået inkorporeret danceelementer af producerne Sune Haansbæk og Casper Rohbach, hvilket adskiller den fra Muri og Marios tidligere sange. Om "Cowboy" fortæller Muri:

"Sangen 'Cowboy' handler om at være forelsket, og som mand måske opleve et tab af kontrol, når man lægger sin skæbne og sit hjerte i hænderne på den pige, man er forelsket i. Man kan hurtigt føle sig som en lille dreng, når man er der, og den her sang handler om at turde tage noget af sig selv tilbage igen, genvinde noget af kontrollen og insistere på sin mandighed. Jeg synes godt, at mænd må være mere mænd og kvinder mere kvinder nogle gange."
 
I modsætning til mange andre musikere kommer Muri ikke fra en musikalsk familie. Først i starten af tyverne lærte han sig selv at synge og spille guitar, men man må sige, at han hurtigt har indhentet det forsømte.
 
Da Muri og Mario udgav deres første single, fik de fans til at indsende deres egen musikvideo til sangen. Videoerne klippede Muri sammen til en endelig version af  "Hun Tog Min Guitar" – og hurtigt var et YouTube-hit født. Sangen toppede flere hitlister i Danmark og blev nomineret til både DMA (Årets Nytænker) og GAFFA-Prisen (Årets Hit). Senere kom sangen "Mambo", som ligeledes opnåede en DMA-nominering, ligesom bandet fik hedengangne Poplicks Publikumspris "Årets Hit". I alt blev det til fem år som duo, inden de to medlemmer gik hver for sig.

"Jeg har ikke tænkt så meget over at skulle lave en helt anderledes lyd og på at skulle jagte noget, der ikke lød af Muri og Mario. Jeg er nok bare blevet mere voksen og vil have mit eget udtryk og ikke skulle stå til ansvar for andres meninger og eventuelle fejl. Jeg vil gerne være min egen. Musikken lyder nok anderledes end før – men det er jo det samme, jeg elsker, og stadig mit liv, der er inspiration til teksten," siger Muri.

Muri regner med at udgive endnu en single inden årets udgang, ligesom han overvejer en engelsksproget udgave af "Cowboy" på opfordringer fra udlandet. Om der kommer et helt album, kan han dog ikke love.

Hør sangen nedenfor på WiMP eller Spoitfy, og for god ordens skyld kan du også se musikvideoen til Marios nyligt udgivne første single, "For Altid".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA