x

Johan Wohlert: Derfor kom jeg tilbage i Mew

Johan Wohlert: Derfor kom jeg tilbage i Mew

Det var jo noget af en overraskelse, at du pludselig var tilbage i bandet lørdag aften på NorthSide. Hvornår kom du med i bandet igen?

– Det er lidt over et år siden, jeg kom med, og jeg har været med lige siden, hvor vi har arbejdet på den nye plade. Det har været sjovt at holde imellem os, og det var fedt at give folk den oplevelse og knibe en lille tåre sammen med dem på NorthSide. Det er jo et orkester, der betyder rigtig meget for mange mennesker – og selvfølgelig også for mig. Det var en vildt rørende oplevelse. Det er noget af det, jeg kommer til at huske, når jeg bliver engammel mand. Det er en af dem, man putter i banken, haha!

Hvordan kom du med igen?

– Det skete nærmest lidt tilfældigt, og kom lidt ud af det blå. Drengene havde været i gang med at skrive den nye plade, og de havde talt med producer Michael Beinhorn, som har produceret albummet, og som også har produceret And The Glass Handed Kites, og han gav udtryk for, at han syntes, de skulle få mig med igen, for det havde bandet brug for. De ville alle sammen gerne lave en mere band-agtig plade med energi, nerve og tempo, og det er netop nogle af de ting, jeg kan bringe til bordet. Det passede perfekt med den type musik, jeg gerne vil lave og med den plade, de forestillede sig, så det hele gik op i en højere enhed. Det var ikke sådan, at de sagde: "Det er synd for Johan. Skal vi ikke spørge, om han vil være med igen?", haha!

Har døren altid stået åben for, at du kunne vende tilbage, når du havde lyst? Bastian Juel var jo ikke fuldgyldig medlem af bandet…

– Nej, egentlig ikke. Jeg troede heller ikke på noget tidspunkt, at jeg skulle tilbage i bandet igen. Vi har selvfølgelig snakket sammen løbende, selvom jeg ikke var med, og jeg har da helt klart savnet det broderskab, vi havde, og den enhed, vi var. Dog jeg har da også fra tid til anden tænkt, at det kunne være sjovt at spille sammen igen. Men det var dejligt at kunne genindtræde, nu hvor der var et konkret projekt at gå i gang med, og der skulle laves en ny plade. Så da Bo (Madsen, guitarist, red.) ringede og spurgte, sagde jeg bare: "Fed idé!"

Hvordan er det så at være tilbage?

– Vi er alle sammen blevet ældre og rundere i kanterne rent menneskeligt. Det er klart et nemmere band at være i i dag. Og jeg har jo været ude i en del år og udlevet trangen til at lave mit eget, så det har jeg fået afløb for, og jeg har fundet og er helt klar på at være en del af et firkøver igen. Det er rigtig fedt at være en gruppe, og der er bare en vildt positiv vibe. Vi har lavet en sindssyg god plade, og det giver en tro på, at vi skal ud og erobre verden igen. Det giver selvtillid. Jeg har ikke bare følelsen af, at de andre har gjort mig en tjeneste. Det er super fedt, og der er en smittende energi i bandet.

Betyder det, at du er ude af The Storm?

– The Storm er sat på pause, men der er ikke taget nogen beslutning om, hvad der skal ske med bandet. Pernille laver også ny musik i eget navn, men vi tager bandet op igen, hvis vi har lyst til det. Hvis nu vi får lyst til at tage ud at spille noget rock sammen.

Kan du løfte sløret for noget af den nye plade?

– Jeg kan kun sige, at det er mere lyden af os fire end den sidste, og den lyder virkelig af Mew. Den trækker tråde tilbage til Frengers og …Kites

Hvad kan vi forvente af efterårets klubkoncerter?

– Det er jo ved at være mange år siden, vi har spillet nogle af de mindre steder. Og det er nærmest sådan fanklub-agtige gigs i en fortættet atmosfære. Det er fedt og giver en helt anden oplevelse. Det er meget intenst at spille lige op i hovedet på folk. Det føles helt perfekt, og det bliver meget intimt. Tanken er at give lidt tilbage til vores fans og give os selv en fed oplevelse. Det bliver skide sjovt.

Find koncertbilletter til Mew via GAFFA Live

Se Mew med Johan Wohlert fremføre "Snow Brigade" ved Danish Music Awards 2003:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA