x

Pete Seeger hyldes på Roskilde Festival

Pete Seeger hyldes på Roskilde Festival

Pete Seeger døde i år efter et langt liv i musikkens og den gode sags tjeneste. Folkesangeren og sangskriveren blev 94 år gammel. Derfor mindes og hædres han i år på Roskilde Festival med en række unikke syng-med-arrangementer, der skal udleve legendens tradition for inddragelse af alle fremmødte. 

Med publikum som det centrale instrument vil sanger, sangskriver og multimusiker Frederik Thaae fungere som dirigent, korleder og kærlig indpisker på en anderledes rejse ind i og hinsides Seegers sangkatalog. Man bliver altså aktiv medspiller og får muligheden for at bruge egen stemme i fællesskab med andre formiddagsfriske publikummer og en af Danmarks mest grænseoverskridende musikere.

Pete Seeger er en af de absolut vigtigste figurer inden for den amerikanske folkemusik i det 20. århundrede og har været en stor inspirationskilde for blandt andre Joan Baez, Bob Dylan og Bruce Springsteen. Når det kommer til 60'ernes protestsange, tænker mange umiddelbart på en ung Bob Dylan. Det havde dog ikke været muligt for den unge poet at ytre sin kritiske mening, hvis ikke Seeger havde banet vejen først.

Blandt Seegers mest kendte sange kan nævnes "If I Had A Hammer", "Where Have All The Flowers Gone?" og "Turn! Turn! Turn!", ligesom han også kan takkes for udbredelsen af kendskabet til traditionalen "We Shall Overcome".

En af Pete Seegers store fans, Bruce Springsteen, udgav i 2006 albummet "We Shall Overcome - The Seeger Sessions" med lutter Seeger-sange. Springsteen og Seeger optrådte i øvrigt sammen ved indsættelsen af Barack Obama i januar 2009.

"Pete Seeger and Beyond …" finder sted fredag, lørdag og søndag på Gloria fra 10.30 til 11.30.

Som Pete Seeger selv siger i starten af denne udgave af "Where Have All The Flowers Gone": Har du lyst til at nynne med, skal du blot stemme i:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA