Nyhed

Legendarisk sangskriver er død – hør hans tre største hits

Gerry Goffin, der blandt andet har skrevet sange kendt med Aretha Franklin, Whitney Houston og Kylie Minogue er gået bort

Den amerikanske sangskriver Gerry Goffin er død i Los Angeles, 75 år gammel, skriver BBC.

Goffin begyndte at skrive sangtekster som barn i New York. Han mødte sangerinden og komponisten Carole King i 1958. De blev hurtigt gift og begyndte at skrive sange sammen. De var sammen professionelt og privat i ti år, og i den periode skrev de blandt andet nu klassiske sange som "Will You Love Me Tomorrow" for The Shirelles i 1961, "The Locomotion" for Little Eva i 1962 (også kendt med Kylie Minogue i to versioner fra henholdsvis 1987 og 1988) og "(You Make Me Feel) Like a Natural Woman" til Aretha Franklin i 1967. Flere af disse sange blev senere også indspillet af Carole King.

Efter skilsmissen fra Carole King skrev Goffin tekster til andre komponister, blandt andre Michael Masser, og blandt hans senere hits kan nævnes "Saving All My Love For You" med Whitney Houston i 1985 og "Nothing's Gonna Change My Love for You" med George Benson i 1985. Denne sang blev også kendt med Glenn Mederios i 1987.


Gerry Goffin udgav også to soloplader i henholdsvis 1973 og 1995, dog uden den store succes.

I alt skrev Goffin syv sange, der toppede den amerikanske singlehitliste. I 1990 blev han sammen med Carole King optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Goffin giftede sig igen i 1995 og efterlader sig sin kone Michelle og fem børn.


Efter Goffins død har Carole King udtalt til BBC, at Goffin var hendes "første kærlighed" og gjorde "et dybt indtryk" på hendes liv. "Hans tekster udtrykte, hvad så mange mennesker følte, men ikke vidste, hvordan de kunne sige."

Lad os mindes Gerry Goffin med tre af hans største hits:

"Will You Love Me Tomorrow?" med The Shirelles i 1961:

"The Locomotion" med Little Eva i 1962:



"(You Make Me Feel) Like a Natural Woman" med Aretha Franklin i 1967:

ANNONCE