x

Sziget Festival klar med nye navne

Sziget Festival klar med nye navne

Med et besøgtal på omkring 360.000 musikelskere fra hele Europa kan Sziget Festival i Budapest 11.-18. august bryste sig af at være Europas største festival. Derudover har den op til flere gange vundet prisen for Bedste Festival ved European Festival Awards, ligesom den igen i år er nomineret. Med et alsidigt program og barer udstyret med individuelle sound systems, der holder festen i live døgnet rundt, er det måske heller ikke så svært at forstå. I dag tilføjes to nye navne til årets program: Korn og NOFX.

Metalrockerne Korn vil indtage Main Stage om fredagen. Det Grammy-vindende band har solgt over 35 millioner album på verdensplan og har udgivet 11 studiealbum, hvoraf alle bortset fra det første har ligget i top ti på Billboard 200-listen, og syv af disse er gået platin eller multi-platin. Deres seneste album er "The Paradigm Shift", der udkom i oktober 2013. Bandet gav i maj koncert i Amager Bio, og GAFFAs anmelder Keld Broksø uddelte fire stjerner under overskriften "Korn-sækken fuld af godter". Ved den lejlighed gav bandets guitarist James "Murky" Shaffer i øvrigt et interview til GAFFA TV, og du kan se det nedenfor.

Punk-rockerne NOFX fra Los Angeles har udgivet 12 studiealbum og solgt over seks millioner plader, hvilket gør dem til et af de mest succesfulde bands i genren nogensinde. Der er stor alsidighed i NOFX's lyd, der tager blander fra punk-rock, skater-punk, melodisk hardcore, ska-punk og andre genrer.

Sziget er ikke kun blevet kendt for sit kæmpestore musikprogram, men også for sin unikke stemning, hvor gøgl, kunst og musik smelter sammen til en stor gigantisk fest. Det oplevede GAFFAs udsendte Mikkel Falk Møller også sidste år, og han konkluderede efter en vellykket festival:

"Sziget-festivalen har været en kæmpe oplevelse, og hvis man er til fest, farver, verdensmusik, international atmosfære, Balkan, dj's, naturskønne omgivelser, massiv sol og varme, gadeteater og gøgl, så er Sziget en perfekt festival at besøge og et spændende alternativ til de danske Roskilde, Skanderborg og NorthSide."

Til trods for at festivalen foregår i en pulserende storby, er man godt isoleret på en lille ø på Donaufloden i byens midte. Du kan vælge at campere langs øens badestrand, men du kan også leje en prisvenlig lejlighed i selve Budapest, når sommerens festival løber af stablen.

Festivalens store internationale publikum kan i 2014 allerede se frem til koncerter med navne som Macklemore & Ryan Lewis, Queens Of The Stone Age, Calvin Harris, Placebo, London Grammar, Skrillex, Jake Bugg, Klaxons, Stromae, Imagine Dragons, Bastille, Lily Allen, The Prodigy, La Roux, Palma Violets, Miles Kane, Manic Street Preachers, Bombay Bicycle Club, Jagwar Ma, The Prodigy, Wild Beasts, Calvin Harris, Darkside, Mount Kimbie og Outkast.

Du kan også downloade Sziget-app'en på http://szigetfestival.com/mobileapp

Se programmet her for at få et overblik over de mange offentliggjorte navne.

Se interview med Korn-guitarist James "Murky" Shaffer. Indslaget er produceret af www.eyelight.dk for GAFFA TV. Se det her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA