x

Nikolaj Nørlund indspiller med Ulvetimen

Nikolaj Nørlund indspiller med Ulvetimen

Den aarhusianske gruppe Ulvetimen, der dyrker eftertænksom og stemningsfuld musik, har netop offentliggjort, at de hen over sommeren skal i studiet med ingen ringere end Nikolaj Nørlund for at indspille deres debut-plade. Nørlund er som bekendt en erfaren herre, der ud over sit eget bagkatalog som sanger og sangskriver også har siddet i producerstolen for navne som blandt andre Steffen Brandt, Sune Wagner, Ulige Numre og I Got You On Tape.

Ulvetimen kunne sidste år opleves på Spot Festival, hvor GAFFAs anmelder uddelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende:

"Det var smukt, mørkt og melankolsk, med stemningsskabende bidrag fra især de akustiske instrumenter, altså celloen, vibrafonen, mandolinen, klaveret og træk- og mundharmonikaen. Amalie Thusgaard udgjorde en flot, lys kontrast til Kristian Kjærulff Ravns stemme, og i det hele taget var Ulvetimen rendyrket vellyd. Sangene, hvoraf flere var i valsetakt, gav associationer til navne som Nick Cave, Tom Waits, The National, Mark Lanegan og Tindersticks, og sine steder også Kaizers Orchestra i de mere tempofyldte, Balkan-påvirkede passager."

For at fejre, at de er på vej i studiet, har bandet valgt at lægge deres selvbetitlede ep fra sidste år op til gratis download indtil uge 30. På bandets Facebook-profil lyder det:

"Ulvetimen vil gerne fejre, at vi snart skal indspille nyt materiale, vi frigiver derfor ep'en i perioden frem til uge 30! Et STORT tak til alle der har støttet os og købt EP'en!  Det er blandt andet Jer vi kan takke for at det kommende album blir' realiseret. Gå ind på: https://soundcloud.com/ulvetimen/sets/ulvetimen-ep-playlist og download jeres gratis kopi af EP'en.  Glædelig sommer!!!"

 Om ep'en skrev GAFFAs Ole Rosenstand Svidt blandt andet i sin firestjernede anmeldelse:

"Der er alvor og voldsomme følelser i spil i gruppens sange, også selvom musikken er forholdsvis afdæmpet og melankolsk. Det handler om smerte, længsel, tab, skeletter i skabet og om at gøre hinanden ondt, og de poetiske, dansksprogede tekster bliver fremført med stor autoritet af Kristian Kjærulff Ravn, der med sin dybe, fyldige vokal hurtigt får bemægtiget sig lytterens fulde opmærksomhed. Af og til med smukt kvindekor som effektiv kontrast. Det skal blive spændende at høre et helt album med dette yderst lovende orkester."

Ep'en kan som sagt hentes her: https://soundcloud.com/ulvetimen/sets/ulvetimen-ep-playlist, mens der endnu ikke er fastsat en udgivelsesdato på bandets kommende album.

 

 

  

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA