x

Raske Penge: Det vil jeg høre på Roskilde

Raske Penge: Det vil jeg høre på Roskilde

Roskilde Festival nærmer sig med stormskridt, og derfor har vi spurgt en række af de optrædende, hvilke koncerter de selv vil høre på festivalen. Vi fortsætter med Raske Penge, der optræder med Klumben på Orange Scene søndag klokken 15:

– For mig bliver Roskilde i år ret præget af, at jeg skal spille to steder samme weekend og forberede vores egen koncert på Orange. Så jeg kommer til at gå glip af det meste desværre. Her er tre navne, jeg ville ønske, at jeg kunne komme til at se, men som jeg desværre går glip af.

Outkast

– En af mine all-time yndlings-hiphop-grupper spiller endelig i Danmark. Deres musik er en perfekt blanding af rygeren og party. Det er både melodisk og forholdsvis gangsta, samtidig med at det er positivt og originalt og distinkt sydstat. Og så har de sygt mange kolossale evergreen hits som "The Whole World", "So fresh, so Clean","Ms. Jackson" og "Hey Ya", der jo nærmest er skabt til et sted som Orange Scene! Tørt, at de går på cirka samtidig med, at jeg skal af sted til Odense.

 

Narcosatanicos

– Jeg har stadig til gode at se dem live, men har købt pladen. Uhyggelig kogeren psykedelisk larm fra det afbrændte Århus. Og folk siger, de er pissefede live. Roskilde har altid været et godt sted at blive eksponeret for ny musik og lære at forstå noget, man ikke vidste, man kunne lide i forvejen. Eller blive skræmt væk. Narcosatanicos laver en ublid form for psych-noise for især guitar og saxofon, som jeg ville ønske, jeg kunne blive straffet af i warm-up-dagene.

 

S!vas

– Altså det er ikke fordi, jeg ikke også er mega klar på at se Deftones, Damon Albarn, Mogwai, Stevie Wonder og alle mulige andre kæmpe navne. Men tit får jeg sgu mere ud af at se noget, der bare er the shit lige nu, og som folk pumper ude i campingområdet og bare skal ind og skråle med på. Sådan nogle som spiller deres største koncert endnu og sikkert bruger anledningen til at løfte deres live-ting op på et nyt niveau.

– Jeg har oplevet det mange gange som publikum og en enkelt gang som optrædende. Den der helt afsindige energi, der kan opstå mellem et band og et publikum, der aldrig har set hinanden i så stor målestok før. Og så lige der i starten af festivalen, hvor alt er helt skruet op og klar til at eksplodere. S!vas har lavet årets tungeste hits, og han ruller med et fedt hold, der har gjort rap spændende igen i Danmark. Jeg håber, de kommer med fuldt hold og gør sig umage og sender hele festivalen derudad for alvor.

 

Hvad kan vi forvente af din og Klumbens egen koncert på Roskilde?

– Det er egentlig så enkelt, at vi kommer til at give den alt, hvad vi har i os, og spille vores musik så godt, vi overhovedet kan.

Vores første band-koncert nogensinde spillede vi på Roskilde i 2012. Det var kæmpe for os, og der var publikumsrekord, og vi fik en fornem pris for den koncert og alt muligt. Nu har vi fået chancen på den vigtigste scene i Danmark. Fucking Orange! Og vi har tænkt os at gøre alt, hvad vi kan for at honorere den invitation ved at lægge maksimalt med liv, sjæl, kærlighed og nerve ind i den koncert. Og tilføje lidt ekstra elementer, som kun kommer med denne ene gang.

Se Klumben & Raske Penge på Roskilde Festival 2012:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA