x

GAFFA sender Baby In Vain til stor europæisk festival

GAFFA sender Baby In Vain til stor europæisk festival

Med et besøgtal på omkring 360.000 musikelskere fra hele Europa kan Sziget Festival i Budapest 11.-18. august bryste sig af at være Europas største festival. Derudover har den op til flere gange vundet prisen for Bedste Festival ved European Festival Awards, ligesom den igen i år er nomineret. Festivalen er kendetegnet ved et alsidigt program og barer udstyret med individuelle sound systems, der holder festen i live døgnet rundt.

GAFFAs redaktion har fået lov at sende et fremadstormende dansk band til festivalen. Valget er faldet på den unge kvindelige rocktrio Baby In Vain, med følgende begrundelse:

"Baby In Vain er tre piger, der spiller rockmusik, som man gjorde i 90'erne. Det er hårdtslående, energisk og fremadskuende. Baby In Vain er blevet rost af anmeldere og publikum for deres energiladne, energiske liveoptrædener. Hvis du godt kan lide medrivende rockkoncerter, der efterlader dig med svedpletter under armene og ringen for ørerne, er det her bandet for dig."  

Baby In Vain spiller på festivalen 12. august.

Baby In Vain har blandt andet spillet på Spot Festival 2013, Roskilde Festival 2013, Frost Festival 2014, South By South West 2014 og NorthSide Festival 2014. Denne sommer kan de herhjemmme opleves på Trailerpark Festival i København 31. juli, Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand (30. juli-2. august) og Gutter Island på Masnedøfortet ved Vordingborg (22.-23. august).

Gruppen har udgivet fem singler og arbejder nu på deres debutalbum.

Sziget er ikke kun blevet kendt for sit kæmpestore musikprogram, men også for sin unikke stemning, hvor gøgl, kunst og musik smelter sammen til en stor gigantisk fest. Det oplevede GAFFAs udsendte Mikkel Falk Møller også sidste år, og han konkluderede efter en vellykket festival:

"Sziget-festivalen har været en kæmpe oplevelse, og hvis man er til fest, farver, verdensmusik, international atmosfære, Balkan, dj's, naturskønne omgivelser, massiv sol og varme, gadeteater og gøgl, så er Sziget en perfekt festival at besøge og et spændende alternativ til de danske Roskilde, Skanderborg og NorthSide."

Til trods for at festivalen foregår i en pulserende storby, er man godt isoleret på en lille ø på Donaufloden i byens midte. Du kan vælge at campere langs øens badestrand, men du kan også leje en prisvenlig lejlighed i selve Budapest, når sommerens festival løber af stablen.

Festivalens store internationale publikum kan i 2014 se frem til koncerter med navne som Macklemore & Ryan Lewis, Queens Of The Stone Age, Calvin Harris, Placebo, London Grammar, Skrillex, Jake Bugg, Klaxons, Stromae, Imagine Dragons, Bastille, Lily Allen, The Prodigy, La Roux, Palma Violets, Miles Kane, Manic Street Preachers, Bombay Bicycle Club, Jagwar Ma, The Prodigy, Wild Beasts, Calvin Harris, Darkside, Mount Kimbie, Outkast, Korn og NOFX.

Du kan også downloade Sziget-app'en her 

Se programmet her for at få et overblik over de mange offentliggjorte navne.

Se Baby In Vain på South By South West-festivalen i Austin, Texas, marts 2014: 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA