x

Olesen-Olesen indspiller dobbeltalbum – hver for sig

Olesen-Olesen indspiller dobbeltalbum – hver for sig

I 2007 kan den meget roste duo Olesen-Olesen fejre deres ti års pladejubilæum som netop Olesen-Olesen – og 2007 er samtidig 25-året for brødrene Henrik og Peters fælles pladedebut, en 7"-single med nyrockbandet Sort-Hvide Landskaber. I mellemtiden har de to også slået deres folder som hovedkræfter i gruppen Greene, der udgav tre fine album i perioden 1992-1996.

Og dette dobbelte jubilæum har duoen valgt at fejre med, hvad de selv kalder et kreativt sidespring. For en tid har guitarist og komponist Henrik og sanger og tekstforfatter Peter besluttet at afbryde deres samarbejde og vil nu arbejde hver for sig – og dette spring ud i det ukendte skulle efter planen udmønte sig i et dobbeltalbum – med én plade skrevet, indspillet og produceret af Henrik Olesen og én plade gjort af Peter H. Olesen. Lidt som Outkasts to medlemmer Big Boi og André 3000 gjorde på deres fælles dobbeltalbum ”Speakerboxxx/The Love Below” fra 2003.

– Det er sjovt, vi har faktisk slet ikke tænkt på Outkast-pladen, fortæller Peter H. Olesen til GAFFA og fortsætter:

– Projektet udspringer egentlig af, at jeg på et tidspunkt sendte nogle tekster til Henrik, som han mod sædvane ikke rigtigt reagerede på, og omvendt sendte han mig nogle melodier, som jeg mente, jeg måske kunne gøre bedre. Og det gav os så lyst til at gå lidt solo for en stund, men vi udgiver pladen som en Olesen-Olesen-plade, for selvom vi ikke er så kendte igen, så vil navnet Olesen-Olesen nok vække lidt mere opmærksomhed end henholdsvis Henrik og Peter H. Olesen. Så kan vi også udgive pladen til én cd’s pris.

Vil du så springe ud som komponist og instrumentalist, og Henrik som sanger og tekstforfatter?
– Ja, til dels. Jeg tror, jeg kommer til at spille en smule guitar på pladen, men vil ellers alliere mig med nogle andre sangskrivere og musikere. Hvem vil jeg helst ikke nævne, ud over at vores faste lapsteel-guitarist Michael Lund kommer til at være med. Så kommer han så ikke med på Henriks plade, for vi har aftalt ikke at bruge de samme folk på de to album, men ellers har vi været lidt hemmelighedsfulde over for hinanden. Jeg ved dog, at Henrik vil synge på sit album og har skrevet nogle tekster, men han sætter også musik til et digt af den afdøde danske digter Morti Vizki og bruger også nogle af mine gamle tekster, vi ikke har kunnet få passet ind i nogen sammenhæng tidligere.

Bliver dette så et engangsprojekt?
– Ja, det regner vi med, og det kan forhåbentlig give os noget ny fælles inspiration. Ligesom når ægtepar boller udenom for at få lidt gang i deres fælles samliv, hæhæ.

Hvordan vil I så fremføre sangene live?
– Det har vi ikke taget helt stilling til nu, men vi regner med at medbringe vores faste band og så skiftes til at synge.

Projektets arbejdstitel er, måske ikke helt overraskende, hvis man kender Olesen-Olesens underfundige tekstunivers, ”Kain og Abel. Albummet ventes på gaden i sommeren 2007.

Olesen-Olesen er allerede så småt i gang med arbejdet på det nye album, og derfor giver de 8. december deres sidste koncert i en rum tid, på Huset i Magstræde i København. Lineuppen bliver her Peter på sang og mundharpe, Henrik på guitar og kor og deres faste musikere Michael Lund (dobro, lapsteel), Klaus Mandal (guitar) og Rasmus Kragh Bjerregaard (klaver) til en semi-akustisk optræden.

Olesen-Olesens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA