x

Racetrack Babies pænt modtaget i USA

Racetrack Babies pænt modtaget i USA

Den danske støjpopgruppe Racetrack Babies er netop vendt tilbage til Danmark efter en turné til USA, og de har fået ganske pæne ord med på vejen derovre. Ikke mindst af sitet indie-music.com, hvor gruppens seneste album ”Summer Salt Santiago” ligefrem er med på sitets liste over de 25 bedste album fra 2006. Her ligger de blandt andet i selskab med den tidligere Brand New Heavies-sangerinde Nicole Russo og en stribe mindre kendte navne.

På Indie-music.com skriver anmelderen Jennifer Layton blandt andet:

“Overlad det til et andet land at forstå den virkelige ånd i den rå punk-æra-rock’n’roll, som den lød i Staterne. Da de første vilde, sultne, vokalt forvrængede toner trængte ud fra mine højttalere, mærkede jeg en prikken på min ryg, og jeg spidsede ører. Hver en celle i min krop vågnede. Jeg fik lyst til en Bacardi og cola stærk nok til at starte min bil, men klokken er ni en søndag morgen, og jeg har hverken Bacardi eller cola i min lejlighed”, skriver Layton blandt andet og slutter sin anmeldelse af med disse ord:

“Dette er, hvad rock’n’roll desperat har haft brug for i flere år. Jeg ville egentlig tigge Racetrack Babies om at flytte herover, men jeg vil på den anden side ikke have, at de skal blive besudlet af alt, der bremser musik her i landet. Så jeg mener dette i bedste mening: Bliv for helvede ovre i Danmark. Og bliv ved med at sende os musik.”

Også radio-dj’en DJ Narcolept har kastet sin kærlighed på Racetrack Babies. Han er dj på San Diego 94.9 FM, som er en af de største indie-radiostationer i Californien med over 1 million lyttere. Hans interview med gruppen kan downloades gratis fra iTunes, hvis du følger nedenstående link. Og gruppen får i det hele taget god airplay på de amerikanske college-radiostationer. For eksempel ligger de i denne uge nummer 365 på hitlisten riylmusic.com, der er sammensat af en lang række collegeradioers hitlister, og dermed foran Mew, der ligger nummer 774 på samme liste. Racetrack Babies overhaler også blandt andre R.E.M., PJ Harvey, Phoenix og Gnarls Barkley.

Racetrack Babies fortæller også, at de har fået kontakt til et amerikansk internationalt artist management-bureau, som har inviteret bandet over for at spille en række koncerter med en række store amerikanske navne i februar både i Californien og Las Vegas, Nevada.

Gruppen frontfigur Hans Christian Wayne alias Christian Andersen (billedet) udtaler: – Vi er nået et stykke af vejen, vi har opnået det, vi ville med det første besøg, der er en positiv attitude til vores musik, og der har været god respons på vores liveperformance. Nu glæder vi os blot til næste tur, hvor vi skal præsentere vores musik for endnu flere amerikanere, siger han og takker også meget Claus Enevoldsen fra den amerikanske afdeling af gruppens pladeselskab Musikministeriet for hans store arbejde.

Racetrack Babies’ nye video ”The Storm” er i øvrigt for nylig blevet færdig og kan ses på YouTube via nedenstående link. Det var den video, som vi tidligere har foromtalt, hvor gruppen efterlyste en ung, kjoleklædt pige med langt mørkt hår til at gå rundt i Dyrehaven. Det lykkedes, og hun kom også en tur i vandet, kan man se i videoen.

Læs indie-music.coms omtale af Racetrack Babies

Hør DJ Narcolepts interview med Racetrack Babies

Se Racetrack Babies' video

Riylmusic.coms college-radio-hitliste


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA