x

Tag min mødom!

Tag min mødom!

I april bortførte terroristorganisationen Boko Haram 276 skolepiger i Nigeria, hvilket forårsagede internationale protester. Nu kommer den nigerianske popsangerinde Adokiye Kyrian til undsætning med et lidt utraditionelt forhandlingstilbud. Hun er nemlig villig til at give sin mødom imod, at pigerne bliver frigivet.

Den 23-årige Kyrian erklærede sig som jomfru i april med ordene: "Hvilken som helst mand, der kan købe min mor det jetfly, jeg har lovet hende, vinder mit hjerte." Derudover beskriver hun sig selv som en fredsambassadør for FN. I et interview til bladet Vanguard Showtime taler hun om skolepigernes skæbne. "Klokken er 11 om aftenen, og ved du, hvad jeg tænker på? De små piger, hvor de er, og hvad der kunne ske med dem. Det er bare uretfærdigt. De er så unge. Jeg ville ønske, at jeg kunne tilbyde mig selv i bytte," siger hun.

Hun fortsætter: "For Guds skyld, de er jo kun mellem 12 og 15 år gamle. Jeg er ældre og mere erfaren. Selv hvis 10 til 12 mænd skulle tage mig hver aften, er jeg ligeglad. Frigiv nu bare de piger og lad dem vende hjem til deres forældre."

En måned efter, at pigerne var blevet kidnappet, frigav ekstremisterne en video, der viste pigerne i traditionel islamisk klædedragt. Boko Harams leder Abubakar Shekau talte i 17 minutter og sagde, at pigerne var konverteret til Islam og først ville blive frigivet, hvis Boko Haram-fanger ligeledes blev det.

Om Kyrian har fået svar tilbage på sit tilbud, vides endnu ikke, men indtil da kan vi give hendes sang "Baby Baby" et lyt her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA