x

Stella Polaris tilføjer tre navne

Stella Polaris tilføjer tre navne

Igen i år breder chill-out festivalen Stella Polaris sig over to weekender. I sidste weekend af juli og første weekend af august besøger festivalen Sønderborg, Aarhus, Odense, Kolding og Frederiksberg. Sønderborg og Kolding er nye byer på Stella-landkortet. Nu offentliggøres tre navne mere: Færøske Teitur (billedet), danske Jacob Bellens samt engelske Pete Gooding.

Færingen Teitur udgav den 16. september sidste år sit sjette studiealbum "Story Music", der samtidig er det første album, som er blevet optaget på Færøerne. GAFFAs Michael José Gonzalez kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Elegant og rigt facetteret sjette album fra den færøske trubadur."

Jacob Bellens er kendt både som solist og som stemmen i I Got You On Tape og Murder. Han solodebuterede i 2012 og udgav sidste efterår en ny single, "Do You Have Anything Harder"/"Itchy" på 7"-vinyl.

Pete Gooding er en engelsk dj/producer særlig kendt for sine chillede electronica og vil uden tvivl kunne skabe en sommeragtig stemning til Stella Polaris. 

Sidste år vendte festivalen efter en lang årrække i Østre Anlæg i København tilbage til Frederiksberg Have, hvor der i år ikke blot vil kunne opleves musik fra scenen nedenfor Frederiksberg Slot, men også på en ny og lidt mere eksperimenterende scene på Mathildehøjen, hvor festivalen faktisk hovedstadsdebuterede for 11 år siden.

Scenen finansieres delvist af endnu et nyt initiativ, nemlig Stella Polaris crowdfunding. Siden Stella Polaris begyndte i 1997 har der været fri entre for publikum til alle arrangementer, og da dette ikke ønskes forandret, åbnes der her for mulighed for, at publikum alligevel kan være med til at støtte festivalens videreudvikling. Der kan læses mere om det konkrete projekt her.

Stella Polaris er Danmark rundt fra den 26. juli til den 3. august. Du kan læse mere på Stella Polaris' hjemmeside her.

På programmet er indtil videre (Bemærk dog, at det ikke er alle kunstnere der spiller i alle byer): Teitur, Jacob Bellens – solo, Pete Gooding, Lulu Rouge, TOM and his computer BUDA, Rumpistol, Ashibah, Asle, Løwenstein, Nicka, Groove Armada, James Murphy (eks-LCD Soundsystem), Den Sorte Skole, Hannah Schneider, Sekuoia, Lydmor, Kill J, Mads Björn, CHLLNGR, Kalle B.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA