x

Helhorse vs. The Psyke Project: Det vil vi høre på Roskilde

Helhorse vs. The Psyke Project: Det vil vi høre på Roskilde

Roskilde Festival nærmer sig med stormskridt, og vi har spurgt en række af de optrædende, hvem de selv vil høre. Vi fortsætter med de to danske metalbands Helhorse (billedet) og The Psyke Project, der giver en fælles koncert:


Helhorses bud:

Spids Nøgenhat
– Meget nyere psykedelisk musik er mere form end indhold, forstået på den måde, at der er smækket en delaypedal på, og så lyder det som noget, folk har en opfattelse af som værende "psykedelisk" musik. Spids Nøgenhat er i sandhed en psykedelisk bevidsthedsudvidende oplevelse!

Arctic Monkeys
– Arctic Monkeys er også noget af det, det meste af bandet glæder sig utroligt meget til. På deres sidste plade, "AM", fik de blandet en masse soul og sexyness ind i deres ærkebritiske rocklyd, hvilket giver en meget dragende plade. Bliver meget spændende at høre sangene live.


– Sidst, men ikke mindst tror vi, at MØ bliver en stor oplevelse. Endelig noget dansk popmusik med noget på hjerte. Hun har noget ægthed og noget autentisk over sig, som er et must for alle gode liveoplevelser.

Hvad kan vi forvente af jeres egen koncert med The Psyke Project lørdag klokken 18 på Avalon?

– Vi vil helst ikke afsløre for meget af, hvad der kommer til at ske, ud over at vi ikke spiller covers af hinandens sange. Vi kommer til at understøtte og fremhæve hinandens kvaliteter frem for at konkurrere på vildskab. Begge bands har en meget direkte måde at spille på, og kontrasterne mellem musikken kommer til at skabe en vild spænding. Det kommer sgu til at sige bang!

The Psyke Projects bud ved trommeslager Rasmus G. Sejersen:

Hexis:
– The Psyke Project har været på Europa-tour med dette fremragende hardcore black metal-band og er stor fan af deres musik, arbejdsmetoder og æstetik. Musikken er ved første gehør brutal øredøvende larm, men giv det tid, og det vokser sig smukt og storladent. Hexis er et af Danmarks absolut mest turnerende bands (og oversete…) og spiller - bare i år - omkring de 200 koncerter verden over. Kæmpe respekt til drengene, og superfedt, at Roskilde Festival har valgt at give dem det fokus, de fortjener.Nails:
– Fordi det rykker bukserne ud af mig hver morgen til kaffen og min skål peanuts. Smukt smadder i ordets reneste forstand samt yderst velspillet. Denne koncert bliver en af de vildere på festivalen, og personligt håber jeg,
at de altid dygtige scenevagter giver mosh-pitten lidt mere fri line end ellers. Nails er en vigtig metalbooking fra Roskildes side, og I vil se mig moshe helt sygt, til de klipper mit armbånd (det er alligevel søndag).Slöa Knivar:
– Fordi en smadder-punk-booking som Slöe Knivar er et stort og essentielt plus på en festival som Roskilde, hvor et hav af mennesker klæder sig i moderigtigt punk-designer-tøj købt i indre by, men paradoksalt nok aldrig har sat deres fod i Ungdomshuset. Håber, at netop den type mennesker møder op til Slöa Knivar og får sig lidt ægte kultur. Godt gået, Roskilde.Hvad kan vi forvente af jeres egen koncert med Helhorse lørdag klokken 18 på Avalon?

– Omkring vores egen koncert med The Psyke Project vs. Helhorse kan I forvente to forskelligartede metalbands gå i krig med Avalon-scenen. Nogle gange på samme tid - andre gange ikke. Vi i The Psyke Project vil præsentere musik fra fire af vores album - og i perioder i samspil med Helhorse-drengene. Dette bliver en stor produktion med massiv lyd, og vi glæder os afsindigt meget. Det er samtidig vores tredje koncert på Roskilde, så det er lidt ligesom en tur til bageren – det skulle jeg lige have med...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA