x

Dagens Camp på Roskilde Festival: Gorgonzola er ostens Rolls Royce

Dagens Camp på Roskilde Festival: Gorgonzola er ostens Rolls Royce

GAFFAs udsendinge, skribenten K. og fotografen Mauser, er draget ud i Roskilde Festivals viltre campingområde i jagten på "Roskilde-stemning". 65.000 sommerglade publikummer er allerede strømmet til pladsen, med telte på ryggen og øl i hånden, og de har alle det til fælles, at de bor i en camp. Nogle camps indfanger bedre end andre den omtalte "Roskilde-stemning". Her følger dagens udvalgte camp:

CAMP FRI OST

Da vi kommer tæt nok på, slår det os, at vi står over for en skulptur af en gigantisk ost. Gul, men ikke ildelugtende, med en krop trukket af garn, markerer den Camp Fri Osts tilhørssted i nærheden af Campingområde G. Mauser og jeg bevæger os ind under den hvide pavillon, hvor flere af Fri Osts campers sidder og spiller "Det Fedeste Spil Nogensinde".

Det foregår således: Alle sidder i festivalstole omkring midten, hvor en slags plasticskål står i center. Du trækker øldåseringen af den kolde øl og skriver dit initial på den med en spritdåse. Den bliver dermed din brik. Dernæst skal du forsøge at ramme skålen. Det siger sig selv, at des flere brikker du har, des flere chancer har du. Glipper det, må du bunde din øl ved at hælde indholdet ned i svælget gennem en afskåren cola-flaske med et gummirør for enden.

Vi bliver snart introduceret for campens talsmand, den mystiske Pablo Uno (på osten yderst til venstre), da han kommer tilbage fra toilettet med en rulle tarvelig ensidet papir i hånden. Han bliver mødt af høje tilråb fra sine undersåtter og troner snart i sin stol, klar til at give svar på tiltale fra GAFFAs udsendinge. Mens Mauser går rundt og knipser billeder, trækker jeg min notesbog frem for at få nogle oplysninger om Dagens Camp af Uno.

Hvor kommer I fra?

- Vi kommer fra Peru. [Ligheden med sydamerikanske indianere er ikke just slående, red.]

Hvor mange år har I været på Roskilde?

- I år har vi et slags jubilæum. Vi har været her i 15 år. Det betyder, at jeg personligt har været på Roskilde lige så mange gange, som jeg ikke har været på Roskilde. 

Hvordan er I kommet på lejrens tema?

- Det er en forretningshemmelighed. 

En god camp består af flere ting. Hvad udmærker Camp Fri Ost?

- Vi udmærker os ved, at vi ligger mellem derovre (peger mod en række telte på den højre side) og dem derovre (peger på en række telte på den venstre side). Det er der ikke andre, der gør. Men vi er en lille brik selvfølgelig. Det handler jo ikke om os, men om OS. 

- Det skal dog siges, at det altid hjælper med parmesan. Men hvis jeg kan få det med vil jeg gerne sige, at gorgonzola er ostens Rolls Royce. Den har det hele. Den er cremet, der er mug i, den er god til pizza, salat, at sætte et stykke syltetøj ovenpå. Der er lidt kant i den. Den er jo trods alt ikke en rochefort.

Hvilke koncerter skal du se?

- Jeg glæder mig til at se Eloq i Street City. Han er en glad dreng. Og så håber jeg, at jeg overlever længe nok til at se Moderat. Jeg så dem første gang herude for fire år siden. Jeg kom lige fra en Prodigy-koncert med drengene, og jeg var sgu på nippet til at gå hjem, jeg havde ikke fest på. Men så tog jeg alligevel chancen, og så blev det til en af mine top 3 koncerter nogensinde.

Mauser og jeg forlader Camp Fri Ost efter at have modtaget en kold øl og med løfter om, at der er ostefad klokken 13. Vi kan varmt anbefale, at man kigger forbi, spiller "Det Fedeste Spil Nogensinde", og får en god snak om lækker ost.    

Se flere billeder i galleriet. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA