x

DR nægter censur

DR nægter censur

GAFFA bragte tidligere i dag nyheden om Outlandish, der til DR's juleshow øjensynligt havde fået deres norske kollega Herborg Kråkevik flyttet et andet sted hen på scenen pga. hendes påklædning, eller skal vi sige mangel på samme...

I løbet af dagen har sagen udviklet sig, og nu er kulturminister Brian Mikkelsen sat på sagen. I en pressemeddelelse udsendt af DR her til eftermiddag forlyder det imidlertid, at DR ikke kender noget til problemerne:

"Jeg er helt uforstående over for påstandene om, at DR skulle have ændret showet. Vi planlagde Outlandishs og Herborg Kråkeviks fælles optræden i oktober, og der er ikke blevet ændret på den siden. Der er ikke lavet om på hverken idé, tekst, musik eller påklædning, og vi har ikke haft kriser eller konflikter om sagen, idet den kunstneriske ide var klar og fostret i enighed," siger Lene Sadolin, der er showet producent.

Sadolin nævner dog i samme åndedrag, at hun selvfølgelig ikke kan svare for alle de 200 mennesker, der har været involveret i opsætningen af showet.

Outlandish har fortsat ikke udtalt sig i sagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA