x

Dagens Camp på Roskilde Festival: Køer på græs

Dagens Camp på Roskilde Festival: Køer på græs

GAFFAs udsendinge, skribenten K. og fotografen Mauser, er draget ud i Roskilde Festivals viltre campingområde i jagten på "Roskilde-stemning". 65.000 sommerglade publikummer er allerede strømmet til pladsen, med telte på ryggen og øl i hånden, og de har alle det til fælles, at de bor i en camp. Nogle camps indfanger bedre end andre den omtalte "Roskilde-stemning". Her følger dagens udvalgte camp:

CAMP KO

Skribenten K. og fotografen Mauser går hvileløse rundt efter, at Camp Slesks efterhånden famøse Miss Wet T-shirt-konkurrence ud for L-tårnet tilsyneladende er blevet en ikke-begivenhed. Adskillige timers journalistisk metode og forberedelse på at nå i øjenhøjde med festivalgængerne, mens Communions har spillet deres britiske indie-rock anno 80'erne på Rising, har vist sig at være rent tidsspilde.

Pludselig tårner et kæmpe anlæg op i horisonten i udkanten af Campingområde L, betrukket i koskind, og Mauser får det blik, som kun en fotograf, der ynder at kravle højt for at få et godt skud kan få, mens han peger: "Der! Der er vores lejr!". Vi nærmer os undersøgende og møder en række studenter fra Herlev, der gør deres tredje år i træk på Roskilde Festival sammen.  

For køerne er det festen, der står i centrum. Der skal være fest fra den lyse morgen til den mørke nat. Dertil har de deres enorme anlæg, udstyret med mixerpulte og alt andet godt til at supplere en Roskilde-fests soundtrack.

Hvad er ideen bag koen?

- Vi synes sgu bare, at det var sjovt med koskind, og det er langt nemmere end at male den. Man kan heller ikke se vores fejl, når skindet er trukket over.

Fedt nok! Hvor lang tid har I været om at få den færdig?

- Tja, det har taget os en måned. Nogle af delene er fra sidste år, som vi så har bygget videre på.

Den larmer vel nok hele natten så, den ko?

- Koen spiller op til fest HELE natten. Når det begynder at blive mørkt, ruller vi den op til L-tårnet.

Pludselig bliver der et øjebliks stilhed.

- Vi er faktisk lidt skuffede over Roskilde Festival i år. Snavs skulle have spillet på vores Ko i går, men så brød Roskilde Festival sgu ind. Han skal nemlig spille på festivalen i morgen, og så synes de ikke, at det var fedt, at han kom ned i vores camp og gav et sæt. Vi havde ellers skaffet en mixerpult til ham.

Mauser og undertegnede føler et vist tungsind hvile over vores gæve festivalgængere, og jeg beslutter mig for at stille det kritiske af alle kritisk Roskilde-orienterede spørgsmål: "Hva' ... Har I så haft nogle syge branderter eller hva'?"

Drengene lyser straks op i smil og vender deres opmærksomhed mod campens egen DJ Duk. Lidt modvilligt træder han lidt frem.

- Ja, okay. Jeg havnede så ved samaritterne i går. Jeg havde sgu røget for meget hash.

Mauser bryder straks ud i latter. "Så du fik lidt noia på?"

Drengene griner, øllene hæves, og Mauser dirigerer drengene ud til deres stolte Ko, som de straks indtager. Blandt dem er "kærlighedsguden" Alex. Han er i bar overkrop, med et rødt hjerte malet på sin brystkasse, gyldne streger i ansigtet.

Hvor er du fra?

- Jeg er fra Manchester. Mig og en ven besluttede for nogle år siden, at vi hver sommer ville besøge en europæisk festival. Vi tog til Portugal i 2012, Roskilde i 2013, nu er vi på Roskilde i 2014, og det er vi også i 2015 og alle år fremad!

- Jeg er lidt fuld nu, tilføjer han, før han giver en svedig krammer.

Vi får overrakt en meget varm Tuborg, som Mauser senere bliver nødt til at stille fra sig. Øl er en sindig drikke, og er den over 30 grader varm, kan man ikke mærke den ryge ned. Det går naturligvis ikke. Et rygte vil, at der ovre i G er en lejr der hedder G-Punktet. "Det bliver vi nødt til at besøge i morgen," siger jeg til Mauser, og jeg kan se, at den er han mere end med på. Måske de har Miss Wet T-shirt - eller noget der ligner? - der?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA