x

Tim C fylder 40 – her er hans 10 bedste sange

Tim C fylder 40 – her er hans 10 bedste sange

En af dansk musiklivs mest markante personligheder er vist ingen underdrivelse, når snakken falder på Tim Christensen. Frontmand og sangskriver i Dizzy Mizz Lizzy med et talent, der rækker ud over rocken og griber dybt ind i popsfæren. GAFFA har samlet 10 af hitmagerens største – 5 fra Dizzy Mizz Lizzy og 5 som soloartist.

Silverflame

Dette subtile nummer fra debutalbummet fra 1994 er nok ét af de stærkeste danske rocknumre nogensinde. Det har i hvert fald overlevet én generation allerede – og er med rette placeret i den danske rockbevidsthed. Den ikoniske Tim C-solo står som én af undertegnedes foretrukne på nummeret, der er essensen af den danske prog-rock. Her i en liveudgave fra 2010, hvor genforeningen af Dizzy Mizz Lizzy fandt sted.

 

Glory

Nummeret "Glory" er ligesom "Silverflame" fra Dizzy Mizz Lizzys selvbetitlede debutalbum fra 1994. I tråd med ovenstående pustede nummeret for alvor liv i prog-rock- og grunge-bølgen i Danmark, hvor hurtige riffs og rytmisk samspil for alvor kom i højsædet. Her kan de ses live i Japan:

 

Love Is A Loser's Game

På dette nummer ser man for alvor frugten af Tim Christensens tække for popmelodier iklædt rockens sorte kappe. Med følelserne uden på tøjet ramte Dizzy Mizz Lizzy de japanske fans lige midt i selvbevidstheden med lyrikken: "Saw your face in the paper that I bought today /I heard our song on the radio".

 

Waterline

Intronummeret på Dizzy Mizz Lizzys første plade står som det bundsolide fundamentet, hvorpå drengene formede deres fremadrettede lyd og identitet efter. Det handlede om rock, Seattle, Nirvana og Led Zeppelin dengang. Måske kan alt dette summeres op til den velkendte Dizzy-lyd?

11:07 PM

Opfølgeren til det selvbetitlede debutalbum var Rotator fra 1996. Stemningen var med lidt god vilje den samme, men det kunne både høres og mærkes, at trioen gik hinanden på – det bilder vi os hvert fald ind i dag. Hittet "11:07 PM" – der sammen med titelnummeret "Rotator" var det store nummer på pladen – kan placeres i den mere melodiøst rockede boldgade, der også klædte drengene fortrinligt.

Love Is A Matter Of...

Dizzys endeligt blev ikke Tim C's endeligt, og i 2000 slog hitmageren sig endnu engang fast med en popperle, der forvandlede dansken til et enstemmigt kor, der sang "I can't let you stay – 'cause love is a matter of difference. You are too far away." Et velkomponeret nummer, hvor Tims imponerende tenorstemme brillerer. Sangen er inspireret af bruddet med hans daværende kæreste Pernille Rosendahl og stammer fra solodebuten Secrets on Parade.

Right Next To The Right One

Da Nikolaj & Julie rullede over tv-skærmen og lige ind i hjerterne hos den glade middelklasse, havde Tim Christensen også en finger med i spillet. Med et overvældende bagkatalog lykkedes det endnu engang sangskriveren at kreere en moderne popevergreen. "Right Next To The Right One" handler endnu engang om kærligheden og frustrationerne, der følger med. Selv popsangerinden Celine Dion har lavet et cover af sangen.

Whispering At The Top Of My Lungs

Selvom Dizzy Mizz Lizzy længe havde været hedengangne i 2003, beviste dagens fødselar, at rocken ikke var død – og heller ikke hos ham. Med sit faste backingband i ryggen bed Tim fra sig med rockriffs på pladen Honeyburst.

Jump The Gun

Singleudspillet "Jump The Gun" kom i 2004 som endnu et udspil fra Honeyburst. Det melodiske grundlag er langt mere rocket end tidligere set fra Tim C's hånd og viser alsidigheden i sangsmedens kreationer. Slagkraftig og saftig rock, med et snert af støv og western.

Superior

I titelnummeret fra sit tredje soloalbum fra 2008 afviser Tim Christensen, at han (eller i hvert fald sangens fortæller) skulle være perfektionist, hvilket man ellers godt kunne formode, hans relativt sparsomme produktivitet og hans sanges gennemarbejdede natur taget i betragtning. Her brillerer Tim igen i en smuk ballade, hvor Lennon/McCartney-inspirationen ikke lader sig skjule.

Stort tillykke!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA