x

Fotoserie: Bryllup ved Orange Scene

Fotoserie: Bryllup ved Orange Scene

Se masser af billeder fra vielsen i GAFFAs gallerisektion

Skyerne var trukket for som et tykt tæppe onsdag aften, men solen tittede alligevel frem, da Sabry og Nønne sagde ja til hinanden foran Orange Scene. Således blev Roskilde Festival vidne til et bryllup dagen før, at årets første store koncerter løber af stablen. 

Vielsen var annonceret til 20.30 foran Orange Scene. En palle Tuborg Gyldne Damer var på forhånd linet op som alter med en flot, stor flaske som gallionsfigur. Roskildes borgmester Joy Mogensen skulle forestå den offentlige ceremoni.

Sabry og Nønne "mødte" hinanden i 2009 på Roskilde Festival. Sabry var Nønnes chef, men det var først langt senere, at den kønne brudgom fik øjnene op for sin smukke brud. Det skete i 2012, og derfor måtte de fremskynde processen, forklarede gommen i en megafon fra toppen af de gyldne damer. Han friede i september, og i aften skulle brylluppet altså stå. 

Sabry har tidligere gjort sig i musikmiljøet som manager for Rangleklods, og han arbejder nu for Tuborg Bryggeriet, som bestemt var med til at gøre vielsen til en særlig begivenhed. 

- Vi er meget uhøjtidelige, og vi har begge været frivillige her på Roskilde. Det er en sjov størrelse. Vi elsker bare at være her, fortæller Sabry forud for ceremonien. 

Da han kravler op på pallen, må han også udbryde, at han er overvældet, da han ser det flotte fremmøde til brylluppet. Rygtet har svirret dagen igennem, og flere er mødt op - ikke klædt i jakkesæt og kjole, men i Roskilde Festivals camper-tøj, beskidte støvler og hættetrøjer, læderjakker og røde negle.

Han forsikrer da også menneskemængden om, at der ingen tvivl kommer til at være, så man kan roligt læne sig tilbage og nyde begivenheden.

Klokken 20.28 ankommer en lastbil forklædt som en ghettoblaster, mens Diana Kralls bossa nova-cover af Gershwins "S' Wonderful" brager ud fra Orange. Med røg stående ud af højtalerne rejser en dj-pult sig fra toppen. Den beskæggede dj spiller en blanding af Rage Against the Machines "Killing in the Name" og "Bryllupsmarchen" af Mendelssohn.

Dernæst ankommer bruden bag på en Suzuki 1400 Intruder, mens menneskemængden heppende ser til. Hun er i en simpel, men smuk blonde-kjole, hendes hår er sat op med små plastikroser. Borgmester Joy Mogensen holder en flot tale, hvori hun taler om diamanten. 

- En diamant er det hårdeste materiale. Det kræver en anden diamant for overhovedet at kunne skære i en diamant, siger hun blandt andet.

Hun går derefter videre til de kritiske spørgsmål, som brudgommen på forhånden har beroliget publikum med. Der bliver sagt ja, og som bruden samtykkende siger det, bliver der skudt hvidstrimlet konfetti op i den nu blå himmel, mens de mørke skyer jages væk af den lykkelige atmosfære forneden.

Sabry kysser passioneret Nønne, og glæden stråler ud af det nye ægtepar. Det er svært ikke at blive rørt. "Det er sgu meget sødt," siger et par unge fyre bag mig. Sabry samler Nønne op og bærer hende op til Bodegaen bagved, hvor de vil sidde med familien en stund, mens alle til stede indbydes til at nedbryde alteret af Gyldne Damer. 

Skal man beskrive festival-stemning, vil man næppe komme uden om ordet "kærlighed". Hvad end den kan skydes i skoene på en idealistisk bevægelse i Jena i starten af 1800-tallet, eller om man accepterer den som en konstitutiv følelse menneskene i mellem, er der ingen tvivl om, at ud foran Orange Scene, denne onsdag i juli, føler alle tilstedeværende en fælles kærlighed til nuet.

Se masser af billeder fra vielsen i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA