x

Warm-up: Arctic Monkeys' 10 bedste numre

Warm-up: Arctic Monkeys' 10 bedste numre

I aften indtager Arctic Monkeys Orange Scene. Drengene fra Sheffield har været et af de tre mest efterspurgte navne blandt publikum op til årets festival. Den unge alder til trods har Alex Turner & co. allerede et fortrinligt bagkatalog af rocksange, som næsten med garanti vil få luftguitaren frem i pitten foran scenen. 

GAFFA varmer op til pifteren ved at udvælge 10 af drengenes allerbedste sange. Se dem her:

I Bet You Look Good On The Dancefloor

Det startede altsammen med "I Bet You Look Good On The Dancefloor". Den skramlede guitarrock, som særlig briterne er eksperter i, fik et nyt skud energi, og det blev atter in at smide en guitar om livet og trykke den af.

Fake Tales of San Francisco

Allerede tidligt beviste Alex Turner, at han besad et lyrisk talent af de store. En typisk engelsk betragter, fortællinger og fængende guitarriffs var med til at cementere gruppens ry.

Brianstorm

På andet album, "Favorite Worst Nightmare", blev lyden tungere og sangene hurtigere. Det kunne man blandt andet høre på "Brianstorm".

Teddy Picker

Med et nærmest klassisk Arctic Monkeys-guitarriff er "Teddy Picker" symptomatisk for gruppens tidlige år.

Crying Lightning

I 2009 tog drengene ud i den californiske ørken for at lege med Josh Homme (Queens of the Stone Age). Han skulle hjælpe med at gøre lyden tungere. Det må siges, at det gjorde han godt. Måske man kan vove at påstå, at Arctic Monkeys snarere blev Arctic Stone Age, men hvem kan ikke knipse med på guitarsoloen i "Crying Lightning".


Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair

På "Suck It And See" løsrev Arctic Monkeys sig den tunge ørkenlyd og gik efter en mere vintage lyd. Et højdepunkt er den psykedeliske "Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair".

Do I Wanna Know?

Fedt guitarriff? Tjek. Rammende tekst? Tjek. Fængende omkvæd? Tjek. Arctic Monkeys opfinder sig selv på ny til sidste års "AM".  
 

R U Mine

Hvis man kan få Steve Jones, tidligere guitarist i The Sex Pistols, til at kickstarte ens video, ja, så er det ikke helt dårligt. Man kan ikke være andet end imponeret over musikvideoen til "R U Mine", som er filmet i ét skud.
 

Why'd You Only Call Me When You're High?

Hvem har ikke prøvet at være fuld og pludselig begynde at pille ved mobiltastaturet. I en brandert er alle jo som bekendt digtere. Ikke desto mindre kan det virke knap så flatterende, hvis man kun udviser sin interesse, når man har en kæp i øret.

Knee Socks

Josh Homme kigger forbi og låner sin flotte, lyse stemme til næstsidste nummer på "AM", den ømme "Knee Socks".  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA