x

Reportage: MØ blev live-interviewet i GAFFAs stand

Reportage: MØ blev live-interviewet i GAFFAs stand

Se masser af billeder fra MØs besøg hos GAFFA i GAFFAs gallerisektion

I forlængelse af det succesfulde koncept GAFFA Library Sessions på Biblioteket Frederiksberg i sæsonen 2013/14 har GAFFA taget fænomenet til Roskilde Festival, hvor du kan opleve det i GAFFAs stand ved Port 10 over for Pavilion-scenen.

Du kan opleve live-interview ved GAFFAs mangeårige skribent Henrik Tuxen, tilsat dine egne spørgsmål, meet'n'greet plus det løse, med plads til overraskelser.

De to første arrangementer har nu fundet sted, nemlig med Jenny Wilson og MØ, som blev interviewet lørdag klokken 12 og 16. Sidstnævnte havde tiltrukket snesevis af publikummer, og MØ fortalte veloplagt om sin karriere, der har taget kometfart det sidste år, om sin bevægelse fra punker til popsanger, om sin uddannelse på kunstakademiet i Odense og om sit forhold til Roskilde Festival, hvor hun første gang kom som 16-årig i 2005 og blandt andet så Sonic Youth og D-A-D. Især førstnævnte var og er en stor inspiration for MØ, fordi "de tør give slip uden at tænke på, om det er perfekt", som MØ sagde. Hun fortalte også, at hun betragter Sonic Youths sangerinde, bassist og guitarist Kim Gordon som en stor inspirationskilde, fordi hun beviser, at man godt kan være sexet uden at være billedskøn.

Henrik Tuxens spurgte MØ om, hvorfor hun i sin tid var blevet grebet af punkbevægelsen, nu hvor hun ikke kommer med nogen speciel dysfunktionel baggrund, men tværtimod er vokset op i gode kår i en kernefamilie på Fyn. "Det ved jeg ikke, men man er jo lidt sindssyg som teenager," svarede MØ, der også fortalte, at hun ikke mener, hendes liv har ændret sig, siden hun blev kendt. Den eneste forskel er, at hun er meget klodset og glemsom, og nu skal hun vænne sig til, at folk lægger mærke til det – for eksempel hvis hun glemmer en taske i en lufthavn.

En publikummer ville vide, hvad det var, der havde gjort største indtryk på MØ på den rejse mod succes, hun har foretaget over de sidste par år. Her var svaret klaret: Når folk fortæller hende, at hendes sange har gjort indtryk på dem. Det er det hele værd.

MØ kan opleves på Arena-scenen søndag klokken 18.

Tredje og sidste GAFFA Interview Session finder sted i GAFFAs stand over for Pavilion-scenen søndag klokken 16 med Nikolaj Nørlund.

Se masser af billeder fra MØs besøg hos GAFFA i GAFFAs gallerisektion

here goes the player

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA