x

Reportage: Jenny Wilson blev live-interviewet i GAFFAs stand

Reportage: Jenny Wilson blev live-interviewet i GAFFAs stand

Se flere billeder fra Jenny Wilsons besøg hos GAFFA i GAFFAs gallerisektion

I forlængelse af det succesfulde koncept GAFFA Library Sessions på Biblioteket Frederiksberg i sæsonen 2013/14 har GAFFA taget fænomenet til Roskilde Festival, hvor du kan opleve det i GAFFAs stand ved Port 10 over for Pavilion-scenen.

Du kan opleve live-interview ved GAFFAs mangeårige skribent Henrik Tuxen, tilsat dine egne spørgsmål, meet'n'greet plus det løse, med plads til overraskelser.

De to første arrangementer har nu fundet sted, nemlig med Jenny Wilson og MØ, som blev interviewet lørdag klokken 12 og 16. Førstnævnte havde tiltrukket en 20-30 personer, og Wilson svarede engageret på Tuxens spørgsmål. Wilson fortalte blandt andet, at dagens show kun bestod af tre personer på scenen, fordi hun denne gang ville skære helt ind til benet og gøre musikken hardcore. Sidste gang, hun turnerede, var det med et stort gospelkor, for det krævede musikken dengang.

Det blev også til en snak om Wilsons fax-projekt, TheFaxProject.se, hvor man kan sende budskaber direkte til snesevis af verdens lederes faxmaskiner. Og det skal netop være faxer, fordi det er et fysisk format, ikke blot en mail. Om det virker, kunne Wilson ikke svare på, men hun kunne fortælle, at der var blevet sendt budskaber fra 84 lande.

Wilson er en politisk engageret kunstner, og for hende er især ytringsfrihed et emne, der ligger hende på sinde. Ikke kun i Rusland, som vi hører meget om for tiden, men i mange andre lande over hele verden - lande, som vi ikke nødvendigvis hører om.

Wilson fortalte også, at hun første gang var på Roskilde som 13-årig, og at hun i år havde medbragt sin søn – og han er også 13 år.

Tredje og sidste GAFFA Interview Session finder sted i GAFFAs stand over for Pavilion-scenen søndag klokken 16 med Nikolaj Nørlund.

Se flere billeder fra Jenny Wilsons besøg hos GAFFA i GAFFAs gallerisektion

here goes the player

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA