x

Se affaldet efter Roskilde

Se affaldet efter Roskilde

For mange må det nok siges at være en friuge på Roskilde Festival. Civilisationens stordyder - såsom hygiejne, sund livsstil og at rydde op efter sig - ryger for en stund ud af bevidstheden.

I GAFFAs billedgalleri kan du tage festivalpladsen i selvsyn, efter 80.000 glade mennesker har festet siden forrige søndag. Teltene er smadrede, campingstolene ligger ødelagte med deres sortfarvede ben stikkende op som knækkede ribben, efterladt mad ligger og mugner i den steghede sol. Mest af alt ligner det en stor losseplads.  

Roskilde Festival har selvfølgelig styr på situationen. Frivillige har ugen igennem travet pladsen igennem og samlet skrald op, ligesom store maskiner har gjort sit til, at de besøgte scenepladser i koncertdagene ikke er blevet oversvømmet i skrald. 

Alligevel kan det virke mærkværdigt for det blotte øje, at det for en generation, hvor begreber som "vækst", "finanskrise" og "fattigdom" for alvor spiller ind, og det ikke er velset at være ødsel, kammer over i det rene spild og overforbrug under ugens festivitas.

Du kan se et udsnit af festivalgængernes efterladenskaber i galleriet her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA