x

Videonyhed: Interpol åbenbarer dyster video

Videonyhed: Interpol åbenbarer dyster video

Interpol har netop overstået en midnatsmesse på Arena til årets Roskilde Festival, og nu er de minsandten klar med den første musikvideo til deres kommende album, "El Pintor". Du kan se den dystre musikvideo til "All The Rage Back Home" her forneden.

Musikvideoen er instrueret af forsanger Paul Banks og den Brooklyn-baserede videokunster Sophia Peer. Stemningsfuldt skudt i sort og hvid, brusende bastante bølger, hvorimod en surfers board dristigt trodser den krøllede krusning, flyder billedsiden yndefuldt. Lyrisk er vi i velkendt Interpol-territorium med Paul Banks' dybe røst som ledetråd. Bemærk det fængende "Hey-hey-hey"-kor. Den gennemgående guitarfigur er efterhånden karakteristisk for guitarist Daniel Kesslers minimalistiske spillestil.

"El Pintor" kommer fire år efter sidste udgivelse, det selvbetitlede "Interpol", og er sat til den 8. september. Det blev offentliggjort fra bandets Facebook-side i sidste måned. Her skrev de: "Der er gået lang tid, men vi er endelig klar til at dele nogle nyheder vedrørende det nye album. Vi vil gerne offentliggøre udgivelsen af vores kommende nye album, 'El Pintor'. Vi skrev og indspillede størstedelen af albummet i NYC i 2013 og blev færdige med at mikse det tidligere i London tidligere i år. Vi er meget spændte på at dele albummet med jer. Vi havde det meget sjovt med at indspille denne plade, og vi kan ikke vente, til I hører den."

Interpol blev dannet i slutningen af 90'erne og fik deres kommercielle, internationale gennembrud i starten af 00'erne som en del af den nye postpunk-bølge fra New York. Inspireret af den mørke lyd fra Joy Division, og med den gennemkarismatiske baryton-forsanger Paul Banks som det ultimative omdrejningspunkt, var Interpol i høj grad med til at putte New York tilbage på det musikalske landkort med deres debutalbum "Turn On The Bright Lights". Op i gennem 00'erne turnerede bandet nærmest konstant, blandt andet sammen med The Cure og U2, og deres liveshows har - såvel som deres album - altid være meget roste. Sideløbende har gruppens medlemmer også haft flere succesfulde sideprojekter.

Interpol gæster atter Danmark den 2. februar, hvor de spiller i Store Vega. Forsalget starter fredag den 11. juli og billetter kan skaffes via Billetlugen.dk

Se "All The Rage Back Home" her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA