x

Købestærke teenagere ændrer hitlisten

Købestærke teenagere ændrer hitlisten

Mens Roskilde har stået på, er der sket store, nærmest dramatiske ændringer på de danske hitlister. Rasmus Seebach, der har ligget så flot inden for top 3 i, hvad der kunne føles som siden tidernes morgen, er pludselig at finde på en 5. plads. Samtidig er der sket en del over den forgangne uge.

Ed Sheeran lå på 1. pladsen i sidste uge. Han strøg faktisk direkte ind med sit seneste album "X". Så skete det, at "nogen" må have opfanget annonceringen om, at 5 Seconds Of Summer, der tidligere i juni skulle have været opvarmning for One Direction i Parken, men aflyste, kommer til Danmark næste år til maj. Deres debut troner nemlig på den danske albumhitlistes 1. plads. Bang! Sheeran kigger forvirret op fra sin 3. plads-skamle.

Det går også godt for danske L.I.G.A., der er at finde på 2. pladsen med deres selvbetitlede debut. GAFFAs Nanna Jenner Jensen mente, at albummet besad stor underholdningsværdi, men også var en smule ufrivilligt komisk, i sin tre stjerners anmeldelse. Hvorom alting er, griner L.I.G.A. nok selv nu.

De store er således rykket ned og har veget pladsen for noget nyt. Lana Del Rey fik ikke lov at beholde topplaceringen længe, og det hjalp ikke (endnu da) på Jack Whites ellers hurtigt opstartende pladesalg, at han lukkede årets Roskilde Festival. Han er røget helt ned på en 16. plads. Arctic Monkeys har til gengæld fået lidt mere liv med deres "AM" fra sidste år og er kravlet tilbage op på 14. pladsen.

Man kan i det hele taget godt opsætte den tese, at det generelt hjælper at spille på Roskilde Festival. Både The Rolling Stones' seneste opsamling og Damon Albarns solodebut, "Everyday Robots", er atter at finde inden for top 40 som re-entry. Det samme kan siges om danske Spids Nøgenhat, der gav en psykedelisk koncert på Avalon under Roskilde. 

På Trackhitlisten finder vi stadig Burhan G. feat L.O.C. og John Legend, men ingen af de to er på 1. pladsen. Den går nemlig til Lukas Graham, der denne uge debuterer med sin nye single "Mama Said". Kan vi mon se frem til en ny landeplage a la "Drunk In The Morning"?

Han topper også Streaming-hitlisten efterfulgt af TopGunns "Kongens Have" og Joey Moes "Million". Lad os holde øje med sidstnævnte. Han udgav i går en musikvideo til sangen, så måske det booster den til næste uge?

Radiobølgerne er dog stadig domineret af Coldplay. Det kan godt være, at de er en "spøgelseshistorie" i forhold til album top-3, men deres Avicii-samarbejde, "A Sky Full Of Stars", bliver spillet godt i det danske sommerlandskab.

Du kan se de danske hitlister her.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA