x

Spilleliste: Katy Perry får dig til at smile

Spilleliste: Katy Perry får dig til at smile

Spotify har i dag offentliggjort ny forskning, der undersøger vores følelsesmæssige respons på musik. Undersøgelsen afslører, hvilke sange som har størst sandsynlighed for at udløse stærke følelser hos lytteren. Du kan tage en tur i følelsernes rutschebane ved at lytte til spillelisten her forneden.

I samarbejde med Jacob Jolij, professor i kognitiv psykologi og neurovidenskab ved universitetet i Groningen, afslører Spotifys forskning de sange, som udløser den stærkeste følelsesmæssige respons hos os - det være sig nostalgi, bedrøvelse eller lykke. 

Ifølge Jolij opfordrer tmpoet og rytmen i Katy Perrys hit "Birthday" til aktiv bevægelse og udløser derfor det naturlige stof dopamin i hjernen, som giver en følelse af lykke. De centrale toner i Coldplays "Magic" fremkalder positive følelser, og den reflekterende tekst lukker af for negative tanker, noget som gør det til en perfekt sang til at overvinde frygt.

Musik kan have en stærk effekt på vores følelser – fra at gøre os glade, til at hjælpe os med at overvinde frygt. Nogle typer af musik kan udløse følelser og hormoner, der har en direkte effekt på vores følelser. Listen over sange fremhæver nogle af de mest effektive sange, når det handler om, at få humøret til at gå fra trist til glad eller fra vred til optimistisk, forklarer Jacob Jolij i pressemeddelelsen. 

Du kan se, hvilken følelse spillelistens sange fremkalder og lytte til den i Spotify og WiMP her forneden:

GAFFA - Spotify: Musik & Følelser

1. Glæde – Katy Perry, Birthday
2. Tristhed – OneRepublic, I Need
3. Optimisme – American Authors, Best Day of My Life
4. Vrede – David Guetta, Bad
5. Overvinde frygt – Coldplay, Magic
6. Spænding – Avicii, Wake Me Up
7. Nostalgi – John Legend, All of Me 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA