x

Video: Kom med bag scenerne hos August Rosenbaum

Video: Kom med bag scenerne hos August Rosenbaum

Den danske jazzpianist August Rosenbaum har et godt forhold til Copenhagen Jazz Festival. Han spillede sin første koncert som 14-årig, og i år spillede han to koncerter, hvoraf den sidste var en smuk optræden på Nationalmuseet. Det har Rosenbaum i samarbejde med WiMP lavet en lille film om, som du kan se her forneden.

I videoen følger vi Rosenbaum på dagen for koncerten. Undervejs fortæller August om hvordan han i sin tid startede med at spille musik, om sine inspirationskilder og om sine tanker om aftenens koncert, der byder på et stort opsat show sammen med blandt andet den elektroniske musiker Mike Sheridan og lysmagikeren Jakob Kvist.

Sidste år interviewede GAFFAs Michael José Gonzalez Rosenbaum efter udgivelsen af hans album "Heights". Her fortalte han om sit musikalske univers og sagde:

"Det er selvfølgelig spændende at udfordre folk med det, jeg laver, og det er fedt at vide folk at jazz ikke behøver være forskrækkende komplekst, men når det kommer til stykket, handler det om en lyst til at røre folk og til selv at blive rørt."

Du kan læse det fulde interview her.

"Heights" blev vel modtaget af GAFFAs Ivan Rod, der kvitterede med fem stjerner og skrev:

"Som det var tilfældet på debuten, Beholder, er der noget tilbageholdt roligt, lyrisk smukt og yderst personligt over den unge jazzmusikers nye plade, Heights. Den begavede komponist, kapelmester og pianist formår med det, der forekommer at være helt enkle virkemidler, at skabe et meget dragende melodisk, næsten formfuldendt filmisk univers, som på én gang er enkelt og komplekst."

Følg August Rosenbaum her:

 

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA