x

Jack White har 99 problemer

Jack White har 99 problemer

Publikum fik sig lidt af en overraskelse i lørdags, da Jack White gav koncert ved Louisvilles Forecastle Festival, Kentucky. I et inferno af larmende guitarsoli forvandlede en version af The White Stripes "Icky Thump" sig nemlig til Jay-Z-klassikeren, "99 Problems". Se video her forneden.

Det er dog langt fra første gang, at Jack White vælger at dække en anden sang - og han er ikke bleg for at vælge et rap-nummer frem for et rapt guitar-nummer. For nylig var det for eksempel "Black Skinhead" af Kanye West, der fik en omgang i Dublin. White har tidligere fortalt, at West kontaktede ham med ønske om at samarbejde på "Yeezus" fra 2013. Det blev ganske vist ikke til noget, men den stormombruste rapper fik et nik med cowboyhatten, da White startede sin koncert med at spille den ovenstående sang i sin helhed i en piercende instrumentaludgave.

Da White spillede på Glastonbury i sidste måned, var det imidlertid Metallica, der kom under kærlig behandling. Nærmere bestemt deres "Enter Sandman".

Det er ikke kun musikalsk, at Jack White er god til at træde i andres sko. Han reddede også dagen, da Drake aflyste sin mulighed for at lukke årets Roskilde Festival. White tog nemlig prompte over og leverede en hæsblæsende koncert som ikke lod sig mærke af, hvorvidt en guitarsolo nu er på mode eller ej. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fire stjerner og skrev:

"Således fik vi en sidste folkefest på Orange, og fællessangen fortsatte i mange minutter, efter at Jack White havde forladt bygningen."  

Du kan se en fan-video fra koncerten her. "99 Problems" begynder at dukke op 2.55 minutter inde:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA