x

Se guitarist fortolke snøftende politiker

Se guitarist fortolke snøftende politiker

Vi kender vel alle mere eller mindre til den lyd, det giver, når en guitarist vrider instrumentets strenge, så det giver en vrælende lyd. Tidligere benævnte man fænomenet, når en guitarist slog sig løs på denne ekvibrilistiske måde, som kattejammer. En japansk guitarist er dog nu gået skridtet videre og har forsøgt at imitere "menneskejammer" i stedet. Se den lettere humoristiske video forneden.

Videoen, som poppede op på det amerikanske guitarblad GuitarWorlds hjemmeside forleden, viser en angrende japansk politiker. Der bliver vrælet snot til den store guldmedalje, og det har inspireret en ansigtsløs guitarist (han er filmet fra overkroppen og ned) til at gribe sin guitar og efterligne de klagende toner på sin guitar. Mens politikeren krænger sin sjæl ud i det indsatte billede nederst til højre, vræler guitaren med. Guitarsolo?

Ifølge en japansk-kyndig læser af GuitarWorld hedder den triste politiker Nonomura og er medlem af "Hyogo Prefecture Assembly". Han er åbenbart blevet taget i ikke helt at kunne forklare "mystiske" rejseudgifter til en værdi af 30.000$. Videoen viser således hans noget følelsesbetonede reaktion på at blive forhørt i sagen.

Det er da også en måde at behandle en politisk skandale under opsejling på. Med en reference til Søren Kierkegaards "Enten-Eller", hvori den danske filosof skriver om Falaris okse, der forvandler digterens jammer til skønne toner, kan man måske her påpege et lignende fænomen. Bortset fra at den skrækkelige menneskejammer efter smag og behag måske gengives mere realistisk end forskønnet. 

Døm selv her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA