Nyhed

Grøn Koncert slog to rekorder i år

Med vejret på sin side forløb årets Grøn Koncert med stor succes

Det var en både utrolig solrig og velbesøgt Grøn Koncert i år. Tuborg og Muskelsvindfonden kan i dag berette om både publikumsrekord og den mest solrige festival-turné nogensinde. Det har også udmøntet sig i et ganske lykkeligt publikum, viser en undersøgelse foretaget under turnéen.

For første gang nogensinde faldt der ikke en dråbe regn, ikke en milimeter, til Grøn Koncert. Dermed må man konkludere, at vejrguderne var gunstige over for Grøn Koncerts besøg i de danske byer, og det danske vejr artede sig lydigt i overensstemmelse med vejrgudernes bud. 

Måske den flotte danske sommer også spillede ind i Aarhus, for her kan Grøn Koncert melde om en ny publikumsrekord. Hele 34.000 glade publikummer begav sig ud til de otte koncerter sat på to scener i Skejby. Sammenlagt 175.000 danskere valfartede til årets Grøn Koncert. 


Det mangfoldige møde har været årets tema, hvad også kom til udtryk på scenen i adskillige "mash-ups", hvor kunstnere fortolkede hinandens sange. Det bedste eksempel herpå er nok Mads Langer og Tim Christensens samarbejde. For at sætte en finger på mangfoldigheden har man gennem de sidste uger foretaget en undersøgelse blandt de fremmødte og spurgt hvad mødet med Grøn Koncert 2014 har betydet for dem. Her udtaler 70 % af de adspurgte at Grøn Koncert-mødet har gjort dem lykkeligere, og at 75 % har følt sig som en del af et fællesskab under Grøn Koncert.

Indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen udtaler:

"For Grøn Koncert har vi fokus på mødet med vores gæster. Det vigtige for os er ikke at slå den ene publikumsrekord efter den anden, men derimod at Grøn Koncert kan være rammerne for fantastiske oplevelser med musik, frivillige og publikum imellem. For os er det fantastisk, at vi kan være med til at skabe så meget glæde og følelsen af at være en del af et fællesskab. Det vil vi gerne måles på i fremtiden."


På programmet for årets Grøn Koncert var: P3 Lågsus feat. Specktors, Djames Bräun og Kidd, Burhan G, Shaka Loveless, Lukas Graham, Suspekt, Mads Langer og Tim Christensen, Kashmir og Nik & Jay (med gæsteoptrædener fra Stine Bramsen og Carpark North.) Du kan læse alle anmeldelserne fra Grøn Koncets turné-start i Kolding i GAFFAs Live Anmeldelser her.

ANNONCE