x

Nyt fra Malk De Koijn? Det synes Bertelsen vist

Nyt fra Malk De Koijn? Det synes Bertelsen vist

Rygtemøllen er begyndt at male, efter hvad der kunne ligne et cover for et nyt Malk De Koijn-album er dukket op på Mikael Bertelsens Facebook-profil. Er der mon ny musik og album på vej fra trioen? Eller maler møllen blot mel til at forsyne bageren med rundstykker?

Radio- og tv-personligheden Mikael Bertelsen fik rygterne til at cirkulere på redaktionen, da billedet på hans Facebook-profil vakte opsigt - både blandt de øvrige skribenter og i mailindbakken. Læser man i kommentarfeltet fortæller Bertelsen dog, at der er tale om hjemmelavet fup: "Inspirationen kom, da jeg stod i kø hos bageren i morges og faldt i staver over opslagstavlen. Bum! Og så var den der...." Bertelsen afslører også, at han var påvirket af en plakat fra Cirkus Arli, da han skabte coveret.

Ifølge Malk de Koijns pladeselskab Target Records, er der ikke ny musik på vej fra gruppen lige foreløbig. Men måske Bertelsens inspiration også kan give inspiration til Malk De Koijn? Frem med lyssværdet og i studiet. 

Man kan ikke just beskylde Malk De Koijn for ellers at have travlt i år. På programmet har de kun én koncert. Det sker, når Tue Track, Geolo Geo og Blæs Bukki kaster deres flows ude foran Gjethuset i Frederiksværk den 15. august til deres 20 års jubilæumskoncert. De har offentliggjort to opvarmningsnavne: EaggerStunn og Marvelous Mosell, som begge har tætte forbindelser til Malk de Koijn. Eagger fra EaggerStunn spiller med Blæs Bukki i Bikstok Røgsystem, og MarvelousMosell har Tue Track med som dj. 

De har dog lige gæstet G! Festival på Færøerne. Det kan du læse mere om i GAFFAs reportage fra festivalen her.

Malk de Koijn var først aktive fra 1994 til 2004 og udgav to meget roste album, "Smash Hit In Aberdeen" i 1998 og "Sneglzilla" i 2002, hvorefter de gik hver til sit i 2004. I 2009 spillede de én enkelt koncert, da de gæstede årets Roskilde Festival. Efter syv års udgivelsespause vendte de tilbage i 2011 og fik et massivt comeback med albummet "Toback To The Fromtime" og masser af efterfølgende koncerter.

"Toback To The Fromtime" høstede fem flotte stjerner i GAFFA af anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr, som skrev: "Lyden er skramlet og 90'er-old-school, som kun "original old-schoolers" kan være det, men det passer virkelig godt til Malk de Koijn. Ikke fordi de ikke har fornyet og udviklet sig, men lige præcis Malk De Koijns univers kræver og passer godt til noget, der er alt andet end poleret og strømlinet."

Billetter til koncerten foran Gjethuset den 15. august er i salg og kan skaffes via Billetboxen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA