x

Videopremiere: Se Beck i fortid, nutid og fremtid

Videopremiere: Se Beck i fortid, nutid og fremtid

Beck er klar med en ny musikvideo til sangen "Heart Is A Drum" fra sit meget roste album, "Morning Phase", der udkom i februar. Du kan se den her forneden.

Skudt i sort/hvid, som en typisk Ingmar Bergman-film, følger vi Beck, mens han bevæger sig mellem fortid, nutid og fremtid. Altid med Døden tæt inde på livet. Man mangler nærmest bare, at manden med leen byder Beck på et parti skak for, at allusionen til Bergman er fuldendt.

Den unge Beck dukker op i form af Becks "Loser" fra 1993. Ligheden mellem den fortidige og nutidige Beck er så slående, at det næsten er mere skræmmende end den dødens vægt, der tynger billedsiden, og det bevirker ganske effektivt, at man kommer til at tænke over tidens gang, over at hjertet slår som en tromme, der på et tidspunkt tier.

I dag udkommer også "The Song Beck Reader". Det er et opsamlingsalbum, hvor flere kunstnere har stået i kø for at fortolke 20 sange fra Becks bagkatalog. Disse tæller blandt andre Jeff Tweedy, Jarvis Cocker, Fun., David Johansen, Jack Black og Jack White, som også var med Beck på scenen i weekenden.

"Morning Phase" var en tilbagevenden til den melankolske singer-songwriter-lyd af "Sea Change" fra 2003. Der er da også en umiskendelig Nick Drake-vibe over "Heart Is A Drum". GAFFAs Lars Löbner Jeppesen ønskede i sin fem stjerners anmeldelse at få sit vækkeur til at begynde dagen med albummet. Han skrev: "Tilbage er der vist kun at få programmeret vækkeuret til at spille Morning Phase i morgen tidlig, for så burde man være sikret en god start på dagen."

Se "Heart Is A Drum" her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA