x

Derfor kommer der ikke et nyt Blur-album

Derfor kommer der ikke et nyt Blur-album

Tidligere i år afslørede Damon Albarn, at Blur havde været i Hong Kong for at indspille nyt materiale. Nu fortæller han til NME, at albummet muligvis aldrig bliver færdigt. Hvorfor nu det? Fordi der ganske enkelt var for varmt i studiet.

- Der blev for megen rejsen frem og tilbage mellem, hvor vi boede og studiet, og det var lidt for varmt. Jeg tror, at det er derfor, at vi ikke blev færdige, hævder Albarn over for NME.

Årsagen kan måske også findes i Albarns tilgang til selve sangskrivningsprocessen. 

- Der er omkring 15 sange, som vi indspillede i Hong Kong, fortæller han til NME. - Det irriterende er, at hvis bare jeg havde været i stand til at skrive teksterne på stedet om at være der, så var vi blevet færdige med albummet. Men nogle gange kan du bare ikke gøre alt på én gang, det glider ud i sandet, og jeg ved ikke, hvad jeg skulle synge om på det album nu. Der er nogle rigtig fine sange der, men måske det bare er et af de album, der aldrig bliver udgivet.

Han fortæller videre, at han selvfølgelig ønsker at arbejde videre på albummet. I forhold til hans første regulære soloalbum, "Everyday Robots", der udkom i april til stor kritikerros, er arbejdsprocessen med et Blur-album langt mere spontan.

- Jeg kan godt li' at lave album på så kort tid, jeg overhovedet kan. Det var en anderledes proces med "Everyday Robots", fordi den var virkelig planlagt hele vejen igennem, men nogle gange er det fantastisk bare at oparbejde en overvældende energi og så gøre noget på 10 dage, siger han.

Varmen generede ellers ikke Albarn under indspilningerne af "Everyday Robots", der modtog fem stjerner af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen under overskriften: "Et meget menneskeligt album i eget navn." Det sidste Blur-album, "Think Tank", udkom i 2003 og var præget af guitarist Graham Coxons fravær, da han på det tidspunkt var ude af bandet.

Kunne man eventuelt foreslå Blur at købe noget aircondition til deres studie næste gang?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA