x

GAFFA drager til Pentaport Rock Festival i Sydkorea

GAFFA drager til Pentaport Rock Festival i Sydkorea

Sydkorea er i internationale musikalske sammenhænge næsten udelukkende kendt for den ultrapopulære K-pop-genre, som med sine sukkersøde og catchy popsange, leveret af nogle meget unge præfabrikerede boy/girl-grupper, er blevet et verdensomspændende fænomen. Genren er i dag en af Sydkoreas største eksportsucceser og er især eksploderet, siden Psys single "Gangnam Style" forrige år lagde hele verden ned og blev den mest afspillede video nogensinde på YouTube.

Sydkorea har dog meget andet musik at byde på ud over K-pop, og det kan man blandt andet opleve på landets største årlige rockfestival, Pentaport, som med sine 80.000 publikummer størrelsesmæssigt kan måle sig med Roskilde Festival.

Den tre dage lange campingfestival bliver afviklet i et urbant og industrielt område i udkanten af hovedstaden Seoul strategisk tæt placeret på den internationale lufthavn Incheon. Festivalen startede i 1999 og byder på et skævt miks mellem internationale pop/rocknavne og lokale koreanske artister inden for forskellige genrer.

I år kan man opleve omkring 50 forskellige bands, artister og dj's fordelt på de tre hovedscener. De udenlandske hovednavne er blandt andre Kasabian (billedet), Maximo Park, Travis, Suicidal Tendencies, The Horrors og Starsailor. Umiddelbart ikke navne, som i Europa eller USA i dag ville kunne trække 80.000 publikummer, men her i Asien er navne som Travis og Starsailor stadig kæmpestore.

Derudover er nogle af Sydkoreas største stjerner også at finde på plakaten. Det gælder for eksempel musiklegenden Lee Seung Hwan med kælenavnet "God of Gig", heavy metal-bandet Crash, shoegazergruppen Dearcloud og ska-bandet Kingston Rudieska. Desuden byder festivalen også på et dansk band i form af den herhjemme stort set ukendte electro-pop duo Wangel, som altså er blevet booket til Sydkoreas største rock festival.

Pentaport Rock Festival løber af stablen fra den 1-3. august, og der er stadig billetter at få, hvis man skulle være på disse kanter. Læs mere om festivalen på pentaportrock.com og GAFFA.dk i weekenden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA