Nyhed

De mest streamede guilty pleasures i verden

Spotify har analyseret 120.000 skamfulde playlister og fundet verdens mest streamede guilty pleasures

Vi kender det alle sammen. Vi har en sang, som vi inderst inde er lidt pinlige over, at vi godt kan lide - en guilty pleasure. Spotify har nu analyseret 120.000 Guilty Pleasure-playlister og er kommet frem til, hvilke gulity pleasures er de mest streamede i verden. Se tallene her forneden, hvor vi også har samlet de 10 mest streamede i playlister på WiMP og Spotify.

For at forstå, hvorfor vi skammer os over vores "Guilty Pleasure"-sange, har Spotify rådspurgt sig hos Jacob Jolij, professor i kognitiv psykologi og neuroscience fra University of Groningen.

Professoren forklarer, at de numre, som kun kræver en lille hjerneaktivitet for at blive lyttet til nemt bliver en guilty pleasure, og at skyldfølelsen er drevet af, hvad der kulturelt er defineret som cool. I modsætning hertil stiller mere kompleks musik som for eksempel jazz eller progressiv rock større krav til det kognitive system, hvilket betyder, at det derfor er mindre sandsynligt, at sådanne former for musik bliver defineret som guilty pleasure.


Angela Watts, VP Global Communications hos Spotify, udtaler: "Det er ofte de fedeste hits, vi kender til i forskellige musikquizzer, så det er fantastisk at se, at der stadig er plads til musik, som vi er flove over at fortælle andre, at vi hører."

Spotify har analyseret over 120.000 playlister kaldet "Guilty Pleasures" for at afdække hvilke 10 sange, som folk helst vil holde skjult, at de streamer. Og det er minsandten Lou Begas megahit "Mambo No. 5" fra 1999, der topper listen. Se den her:

Top 10 over Guilty Pleasures


1. Mambo No. 5 – Lou Bega
2. Wake Me Up Before You Go Go – Wham!
3. My Sharona – The Knack
4. Don't Stop Believin' – Journey
5. Cotton Eye Joe – Rednex
6. You Spin Me Round (Like a Record) – Dead Or Alive
7. Who Let The Dogs Out – Baha Men
8. Never Gonna Give You Up – Rick Astley
9. U Can't Touch This – MC Hammer
10. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen

Spotify har også set på, hvilke guilty pleasures der gør sig gældende for mænd og kvinder. Her er der dog en række sammenfald, da både mænd og kvinder skammer sig lige meget over deres kærlighed til Backstreet Boys, Spice Girls og Carly Rae Jepsen (billedet).

Kvinders guilty pleasures


1. What Makes You Beautiful – One Direction
2. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
3. I Want It That Way – Backstreet Boys
4. Wannabe – Spice Girls
5. Wrecking Ball – Miley Cyrus

Mænds guilty pleasures

1. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
2. I Want It That Way – Backstreet Boys
3. Don't Stop Believin' – Journey
4. Toxic – Britney Spears
5. Wannabe – Spice Girls

Dyrk din guilty pleasure her:

ANNONCE