x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

Foto: Helena Lundquist, fra sidste års Trailerpark Festival

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Grill i en gyde
For de københavnere, der er klar på en onsdagsfest i Kødbyen, er der hygge og solnedgangsgrillfest i den lille gyde bag Harvey (indgang igennem klubben). Det er Harveys Kartel (som bl.a. har booket Juan Atkins, Octave One og Marshall Jefferson til den lille klub i løbet af det sidste år), der står bag, og de har godt nok  timet deres solnedgangshygge med den allerførste dag uden sol i flere uger, men hey, temperaturen er stadig grill-venlig, og der er kølig rosé og gode plader. Waqar, Josefine Winding og Theodor Clausen  dj'er.

Hvad: Harveys Kartel Special Summer Edition
Hvor: I Gyden bag ved Harvey, adgang igennem Harvey, Kødboderne 3, Kbh. V.
Hvornår: Onsdag 30. juli fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Dj's på Rebel-scenen
Den kulørte Trailerpark Festival er tilbage på asfalten i Copenhagen Skatepark med et i år overvejende dansk lineup af bands såsom Ice Cream Cathedral, Reptile Youth, Sekuoia, Indians, Giana Factory og Darkness Falls – og, nå ja, så det pæne popfænomen Christopher, hvis charme Trailerpark-bookerne med deres egne ord har "overgivet sig til" i år. Der er, som altid, også en vifte af danske dj's på årets program, såsom Kasper Bjørke, BUDA, Jean + Mashti, Djuna Barnes, Simon Dokkedal og Thomas Madvig. Der er tre scener i år (Royal-scenen, Rebel-scenen og den udendørs), og alle dj's spiller på Rebel-scenen.

Hvad: Trailerpark Festival 2014
Hvor: Copenhagen Skatepark, Enghavevej 78-80, Kbh. V.
Hvornår: Torsdag 31. juli til lørdag 2. august
Hvordan: Link til billetto


Nummer 1 på Top 100
På det indflydelsesrige elektroniske musiksite Resident Advisors Top 100-liste over verdens bedste dj's (listen formes af brugerstemmer) ligger den tyske dj Dixon nummer 1 (foran navne som Richie Hawtin, Ben Klock og Seth Troxler) - og fredag nat spiller han på Culture Box sammen med Kasper Marott, Terje Bakke and Kristian Kjøller på mainfloor. Tim Andresen og Skarn sørger for festen på Red Box, og der varmes op på White Box med Emilio og Asger Thunø.

Hvad: Dixon
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Fredag fra kl. 21/23
Hvordan: Facebook-link


Hvor skal I hen efter Vanguard?

Når den to dage lang Vanguard-festivals koncerter – se Facebook-event – slutter i Søndermarken  lørdag aften, holder Red Bull Music Academy efterfest på Vega, der blandt meget andet byder dj-sæts fra The Roots-trommeslageren Questlove, tyske dj Rafik (som har vundet hele seks dj-verdensmesterskaber, bl.a. DMC World Dj Championships i 2007) og Boogie Blind fra newyorker-dj-crewet The X-Ecutioners. Og en sej über-bonus: hiphoplegenden Lord Finesse er aftenens vært. Der er gratis entré for folk med Vanguard-armbånd, 100 kr. i døren for folk uden.

Hvad: Vanguard Late Night
Hvor: Store Vega, Enghavevej 40, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23.30
Hvordan: Facebook-link


Hvis du vil feste længe – og både ude og inde
De meget aktive festarrangører fra Kulturshot har booket den hamborgbaserede dj, producer og festmager Miyagi aka Robert Wagenknecht denne lørdag på KB18 til en fest, der utvivlsomt bliver ved til op af formiddagen, men som ovenikøbet også starter tidligt: Der kan festes igennem allerede fra kl. 14 på Enghavevej ved Enghave Station med den tyske superduo Superlounge plus Rekyl, Disfunctional Disco og Magnus Fredlund og Christian Sonne Schmidt bag dj-pulten. Den indendørs del af festen starter på Kødboderne kl. 23.55 med bl.a. Rasmus Lützen, Christian Hinz og Beat Pieces på programmet – plus Miyagi, selvfølgelig, som du kan tjekke på soundcloud her.

Hvad: Kulturshot og TIPI Open Air med Superlounge
Hvor: Enghavevej, ved Enghave Station
Hvornår: Lørdag fra kl. 14 til 23.45
Hvordan: Facebook-link

Hvad: Kulturshot præsenterer Miyagi
Hvor: KB 18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23.55 til 10
Hvordan: Facebook-link


Den store Stella Polaris-finale
Efter en tour rundt i hele Danmark (fra Sønderborg til Kolding) er endags-chillout-festivalen Stella Polaris endelig klar til at lande med et slutbrag i Frederiksberg Have.
I år er der hele to scener med bl.a. James Murphy (fra LCD Soundsystem), Jacob Bellens, Groove Armada og Lulu Rouge på hovedscenen foran slottet og Hannah Schneider, Kill J og Unkwon på scene 2 ved Mathildehøjen. Det er, som altid, ganske gratis, og der er, som altid, efterfest på Rust (fra kl. 22) med bl.a. Pete Gooding og Phil Dockerty bag dj-pulten og lidt mere tempo på.

Hvad: Stella Polaris 2014
Hvor: Frederiksberg Have
Hvornår: Søndag 3. august fra kl. 12 til 21
Hvordan: Se tidsplanen her

Hvad: Stella Polaris Afterparty
Hvor: Rust, Guldbergsgade 8, Kbh. N.
Hvornår: Søndag kl. 22 til 04
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA