x

Volbeats 10 største guitarsmæk

Volbeats 10 største guitarsmæk

Volbeat er vendt hjem til andedammen, og de ryger direkte ind og ruske tremmer, når de spiller spjældet i Horsens op lørdag. Koncerten er nu udsolgt, men du kan også fange det succesrige metalband på Refshaleøen allerede fredag, hvor de får selskab af Hatebreed, Paradise Lost og Steel Panther.

I den anledning har GAFFA kigget Volbeats bagkatalog igennem. Fra Volbeat fems album under patronbæltet har GAFFA valgt de 10 største guitarsmæk fra Volbeat. Johnny Cash-vokal, banjo og tunge guitarer. Du kan se vores top 10 her forneden.

10) I Only Wanna Be With You (The Strength/ The Sound/ The Songs, 2005)

Sangen, der startede det hele, var ikke engang selvskrevet. Den er skrevet af Mike Hawker og blev først et hit med Dusty Springfield i 1963. Det er dog ikke umiddelbart Dusty man tænker på først, når man hører Volbeats aggressive guitarversion. Klassisk rock'n'roll blandet med tunge guitarer - og så var stilen ligesom lagt!

9) Maybelenne I Hofteholder (Guitar Gangsters & Cadillac Blood, 2008)

En smækker lille sang om en fyr, der stalker en stripper og slår hende ihjel. I det mindste har han dårlig samvittighed bagefter. Gad vide, hvordan udenlandske fans egentlig udtaler "i hofteholder"?

8) Fallen (Beyond Heaven/Above Hell, 2010)

Hvor Michael Poulsens tekster ofte er baseret på fiktive narrativer skrevet i tredje person, lukker han op på "Fallen", som handler om hans faders død. Pludselig er der noget mere på spil, og følelserne strømmer ud af højttalerne.

7) Cape of our Hero (Outlaw Gentlemen And Shady Ladies, 2013)

Førstesinglen fra "Outlaw Gentlemen And Shady Ladies" skuffede efter sigende mange fans. Ikke desto mindre er den et godt eksempel på, hvordan Volbeat formår at skabe noget man kunne fristes til at kalde "stadion-metal".

6) 7 Shots (Beyond Heaven/Above Hell, 2010)

Det begynder som et country-inspireret nummer, men udvikler sig snart til et af de mest slagkraftige numre i bandets katalog. Der skrues yderligere op for temperaturen med en gæsteoptræden fra Kreators sanger Mille Petrozza. 

5) The Hangman's Body Count (Outlaw Gentlemen And Shady Ladies, 2013)

"The Hangman's Body Count" er et typisk Volbeat-nummer. Men det betyder jo ikke ligefrem, at det er dårligt, vel?!
 

4) Warrior's Call (Beyond Heaven/Above Hell, 2010)

Michael Poulsen har fortalt, at hans gode ven, mesterbokseren Mikkel Kessler, har hjulpet ham med at komme i kampform til Volbeats langstrakte turnéer. Poulsen kvitterede for tjenesten med at skrive en kamphymne til Kessler. Om du er på vej ind i ringen eller bare på vej op i baren for at hente et shot mere, er "Warrior's Call" et kampråb, der indgyder dig mod til mere.

3) The Garden's Tale (Rock the Rebel/Metal the Devil, 2007)

Volbeats bud på en nutidig dansk rockklassiker. Med sin karakterisktiske stemme skråler Johan Olsen (Magtens Korridorer) med og krydrer Volbeat-universet med dansk lyrik.

2) Heaven Nor Hell (Beyond Heaven/Above Hell, 2010)

Et godt, gammeldaws rock'n'roll-riff, harmonika og en af Poulsens bedste vokalpræstationer. Samtidig får vi den klassiske fortælling om at sælge ens sjæl til djævlen for til sidst at opnå personlig frihed. Metal on! 

1) Sad Man's Tongue (Rock the Rebel/Metal the Devil, 2007)

Hvad nu hvis Johhny Cash havde spillet en blanding af country, punk og metal? Tja, det ville ikke have lydt lidt ligesom det her - det ville have lydt præcis sådan her! Nummeret begynder med akustisk guitar, banjo og slide guitar, Poulsens vokal er i fuldt Johnny Cash-mode, før en punkrock-eksplosion sætter ind, og vi får det ultimative Volbeat-nummer.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA