x

En rullende sten og hans konger til Danmark

En rullende sten og hans konger til Danmark

Har du ikke fået nok af The Rolling Stones for i år, kan du fange den tidligere bassist og hans backingband, når Bill Wyman's Rhythm Kings kommer til Bremen Teater den 5. december.

Bill Wyman står som en af ​​de største bassister i rock'n'roll-historien med sine 31 år i Rolling Stones, hvor han med sin karakteristiske baslyd udgjorde halvdelen af bandets rytmesektion. Bill Wyman forlod Rolling Stones i 1993 og dannede to år senere Bill Wyman's Rhythm Kings med formål om at skabe ny musik, der går tilbage til rødderne, og samtidig levere klassikere indenfor r&b, soul, blues og rock'n'roll.

Hans velspillende band tæller blandt andet den engelske guitarhelt Albert Lee, som er særlig hyldet for sin særlige fingerteknik. Derudover har Bill Wyman for vane at bringe gæster med på scenen. Tidligere har blandt andre Robin Gibb, Donovan, Mick Hucknall og Eddie Floyd været med som gæster. På Bremen tager han Mary Wilson med som special guest. Mary Wilson er et af de oprindelige medlemmer fra Motown-pigegruppen The Supremes.

Sidste år fortalte han i et interview, at han har "bedre ting at give sig til end at spille med the Stones". Udmeldingen skyldtes nok også en vis skuffelse over ikke at være blevet inddraget mere i bandets 50-års jubilæumskoncerter i Londons O2 Arena i 2012. Han fik nemlig kun lov at spille med på to numre.

Bill Wyman's Rhythm Kings gæstede sidst Danmark, da de spillede i Falconer Salen i 2009. GAFFAs Carsten Skov blev imponeret over bandets energi og kvitterede med fem stjerner. Han skrev afslutningsvis i sin anmeldelse: "Det vil være synd at sige, at Bill Wyman står som den store fornyer af rock- og blues-musikken. Til gengæld viste denne aften, at han - som det skete adskillige gange i aftenens løb - har grund til at smile og ha' glimt i øjet bag de tonede brilleglas. Han og bandet ku' gå tilfredse fra scenen. Vi andre ku' haste til metroen, bekræftet i opfattelsen af, at når verden er af lave, så er der heldigvis fortsat liv og nerve at hente i den klassiske rock, blue og rhythm'n'blues."

Billetter er i salg og kan skaffes via Billetnet.dk

Her er en omgang "Chicken Shack Boogie":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA