x

Nick Cave går travlt efterår i møde

Nick Cave går travlt efterår i møde

Den 56-årige australske sangskriver Nick Cave besøgte Danmark flere gange sidste år i kølvandet på det kritikerroste album "Push the Sky Away," som efter udgivelsen i februar 2013 er blevet bakket op af omfattende koncertaktivitet. Og allerede nu har den produktive Cave annonceret planer for de kommende måneder, som blandt andet byder på ny filmmusik fra Cave og Warren Ellis.
 
De to Bad Seeds-makkere leverer således musikken til den franske film "Loin Des Hommes" ("Far from Men"), som udfolder sig i Algeriet i '54, har Viggo Mortensen på rollelisten og premiere på filmfestivalen i Venedig 1. september. Cave afslutter på mandag (4/8, red.) sin nordamerikanske turné med en screening af sin nye film "20.000 Days on Earth" i New York, hvor han ved samme lejlighed vil give en sjælden solooptræden.
 
Soloturné
 
Dermed forudgriber Cave et travlt efterår, hvor han altså både har premiere på den nye film og desuden giver en række solojobs i hjemlandet australien til november. Forinden har det kongelige operahus La Monnaie de Munt i Bruxelles lagt rammer om premieren på operaen "Shellshock," hvor Cave leverer librettoen. 
 
Den nye dokumentarfilm "20.000 Days on Earth" har dansk premiere den 2. oktober. Et par uger forinden bliver filmen præsenteret ved en eksklusiv seance i Londons Barbican Centre, hvor instruktørparret Jane Pollard og Iain Forsyth vil svare på spørgsmål og Cave give minikoncert sammen med Barry Adamson og Warren Ellis. GAFFA vil være til stede og rapportere fra begivenheden den 17. september.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA