x

Hør Xander synge om Adam og Eva

Hør Xander synge om Adam og Eva

I anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum udkommer der i løbet af året 12 sange under titlen "Lydspor fra Bibelen". Hver måned har en kendt dansk musiker skrevet en sang på baggrund af en bibeltekst. Kunstneren har frie hænder til at tolke teksterne, og det er ikke et krav, at man er gudfrygtig. Hør den her forneden i WiMP og Spotify.

Denne gang er det Xander, der formidler en bibeltekst. Han har valgt at tage udgangspunkt i historien om Adam og Eva, en historie, som han kan spejle sig selv i. Han fortæller, at sangskrivningen fik ham til at tænke over sine egne fejl – i kærlighedslivet, men også i forhold til at tilgive, når venner og familie begår fejl. Sangen handler om at kende sig selv og dem, man holder af. På godt og på ondt – og netop dét er en af Bibelens helt centrale pointer, siger han.

Xander tager også stilling til religion og dens plads i verden.

- Religion får skyld for alle mulige krige og al mulig dårligdom i verden. Det er synd, synes jeg. Det er jo ikke religionens skyld, at tumper rundt omkring gør dårlige ting i religionens navn, siger han.

I 2012 var Xander sidst aktuel med et album. Her udgav han nemlig "Hvis Jeg Skrev Dig En Sang". GAFFAs Kristian Pedersen tog imod sangen(e) og kvitterede med tre stjerner under overskriften: "En stilsikker toer, der næppe vil skuffe de mange fans."

I november samler Bibelselskabet alle 12 sange som et album. Overskuddet fra salget går til hiv-ramte børn i Swaziland. De medvirkende musikere er blandt andre Sys Bjerre, Eivør Pálsdóttir, Anne Linnet og Hymns from Nineveh. 

"Krig og Fred" kan downloades via iTunes og streames på Spotify og WiMP. Hør Xanders bidrag her i WiMP og Spotify:

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA