x

Oppenheimer præsenterer årets program

Oppenheimer præsenterer årets program

Den aarhusianske upcoming-festival Oppenheimer offentliggør nu de fire bands, som skal spille på festivalen den 19. september på Radar. Det drejer sig om Heimatt (billedet), Fjer, Sonja Hald og Milford.

Heimatts upbeat folk-lyd har allerede givet genlyd i det danske land, efter bandet udsendte deres debut-ep "To The Mountain" i februar måned. Ep'en gik direkte ind som nr. 1 på world/folk-listen på iTunes. GAFFAs Espen Strunk kvitterede med tre stjerner under overskriften: "Moderigtig indie-folk uden påtrængende nødvendighed." Heimatt udgiver deres første album i starten af 2015.

Fjer spiller medrivende elektronisk pop. Bag kunstnernavnet Fjer gemmer der sig en 22-årig ung dame ved navn Maja Barløse, der i 2013 rykkede teltpælene op og flyttede til New York for at hellige sig musikken.

Deltagere i årets KarriereKanon Sonja Hald beskriver sig selv som den nye frække dreng i klassen. Det er underfundige og skarpe danske tekster om vores samtid, der med en god omgang folkrock i baggrunden bliver skudt ud over scenekanten af forsanger Jonas Dahls stemme, der straks får tankerne i retning af en vis C.V. Jørgensen.

Milford udsendte den 11. juni deres debut-lp "Smithereens". De fire gutters musik rummer elementer fra både rock, pop og folk, mens der på enkelte numre også er hentet virkemidler fra den elektroniske verden.

Over 160 bands ansøgte i år om at spille, hvilket glæder festivalens formand, Nikolaj Lauszus.

"Vores ubetingede fokus er på væksten i dansk musik, og derfor er det også glædeligt, at så mange bands ønsker at spille på Oppenheimer. Vi er dog sikre på, at de fire udvalgte bands repræsenterer noget af det bedste upcoming-musik netop nu", forklarer Lauszus.

De fire bands er blevet udvalgt af en ekstern jury, der i år bestod af Kim Bisgaard fra Godsbanen i Aarhus, Ole Rosenstand Svidt fra GAFFA, John Fogde fra NorthSide, spillestedsleder på KulisseLageret Jeppe Bygraa samt booker Malte Erbs fra PDH Music.

Der er dog én overraskelse tilbage, og det er hovednavnet. Det vil først blive afsløret i midten af august måned, men festivalen kan dog afsløre, at det er et band, der tilbage i 2012 gav et brag af en koncert på Roskilde Festival.

Oppenheimer løber af stablen 19. september på Radar i Aarhus. Billetter kan kun købes i døren, og de koster 30 kroner.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA