x

Marianne Faithfull: Min kæreste dræbte Jim Morrison

Marianne Faithfull: Min kæreste dræbte Jim Morrison

Mick Jaggers tidligere partner, sangerinden Marianne Faithfull, har atter sat gang i spekulationerne om rocklegenden Jim Morrisons død. Hun hævder nemlig, at det er hendes eks-kæreste, der slog The Doors-frontmanden ihjel. Det skriver NME.

I et nyt interview med engelske Mojo fortæller sangerinden, at hendes tidligere elsker, pusheren Jean de Breteuil, stod bag Morrisons død, selvom hun også siger, at det var et uheld.

Faithfull genkalder sin rejse til Paris med de Breteuil, og hvordan hun blev på hotellet, mens han besøgte Morrison i dennes lejlighed. "Intuitivt kunne jeg føle problemer," fortæller Faithfull. "Jeg tænkte, jeg ta'r nogle Tuinal, og så er jeg der ikke. Og han tog over til Jim Morrison og slog ham ihjel. Jeg mener, at jeg er sikker på, at det var et uheld. Stakkels røvhul. Var det for stærk smack? Ja. Og han døde. Og jeg vidste intet om det. Men under alle omstændigheder er alle, der har forbindelse til den stakkels fyrs død, selv døde nu. Undtagen mig." Morrison døde den 3. juli 1971 i den sagnomspundne alder af 27 år.

I de senere år er teorierne om Morrisons død også blomstret. Den officielle forklaring, der lød på et hjerteanfald i badekarret, er for længst blevet udfordret af spekulationer om for eksempel en overdosis på en snusket natklubs toilet. Ifølge denne forklaring skulle Morrison have taget en overdosis på et toilet - ganske vist også af heroin forsynet af de Breteuil - og for at undgå problemer med loven skulle natklubejeren og hans ansatte have båret den døde Morrison tilbage til hans lejlighed og lagt ham i badekarret.

Marianne Faithfull udkommer med et nyt album den 29. september. Sangene er skrevet af blandt andre Nick Cave, Roger Waters og Anna Calvi. Det er tre år siden, at der kom ny musik fra Faithfull. Her drejede det sig om "Horses And High Heels". GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen bemærkede især sangerindens vokal og kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Så kan den næsten ikke blive dybere. Altså veteranens røst."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA