x

KarriereKanonen: Og vinderne er...

KarriereKanonen: Og vinderne er...

De tre vindere af talentkonkurrencen KarriereKanonen er nu offentliggjort på Smukfest, som sammen med DR P3 og P6 Beat og Bandakademiet er arrangøren af konkurrencen, hvor vinderne får koncertjobs på Smukfest næste år, spilletid på P3 og P6 Beat og et, med arrangørernes ord, skræddersyet karriereudviklingsforløb. Repræsentanter for arrangørerne har også udgjort dommerkomitéen, hvor næsten 1000 deltagere var barberet ned til otte finalister.

Vinderne blev offentliggjort løbende på Smukfest og direkte i P3, og de er som følger:

Første vinder er Folk-rockgruppen Sonja Hald (billedet) fra Aarhus. Gruppen er en kvintet bestående af lutter mænd, og navnet er et anagram for forsanger Jonas Dahl.

Anden vinder er en anden trio, For Akia, der med deres egne ord spiller disko-grunge.

Tredje vinder er en kvintet fra Aarhus, Keep Camping, der med egne ord spiller folk-clubbing.

- Sonja Halds sangskrivning trækker tråde tilbage til C.V. Jørgensen og Sebastian, men har også en helt frisk og moderne troubadourlyd. De har en legesyghed med sproget, som har charmeret hele juryen. For Akia har en fandenivoldsk og umiddelbar tilgang til rocken. De spiller med en desperation, som handlede det om liv og død. Keep Camping formår at skabe et dragende univers fyldt med patos og detaljer. Og så har alle tre vindere en frontfigur, som er en stjerne, siger jurymedlem og leder af Bandakademiet, Marianne Fruergaard.

Blandt de seneste års vindere af KarriereKanonen finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith og The Minds of 99, og går man længere tilbage møder man også kunstnere som Marie Key Band, Magtens Korridorer og Tue West.

Alle tilmeldte har fået deres egen underside på dr.dk/karrierekanonen, programmet "Debut" på P6 Beat har dedikeret tid til at spille og interviewe diverse deltagere, og KarriereKanonens 12 udvalgte har spillet på Spot Festival, inden de otte endeligt udvalgte optrådte på Smukfest i går.

I fremtiden vil KarriereKanonen arbejde endnu grundigere med vækstlaget. Allerede fra på mandag den 11. august bliver der hver uge udvalgt et nummer med særligt potentiale blandt de tilmeldte på KarriereKanonens site. Efterfølgende vil nummeret og kunstneren bag få airplay og omtale på DR's platforme.

Se musikvideoer med For Akia med "Maybe You Forgot to Turn out the Lights", Keep Camping med "On the Floor" og Sonja Hald med "Dysplasi":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA