x

Video: Katy Perry gør trist baby glad

Video: Katy Perry gør trist baby glad

I sidste måned kunne GAFFA skrive om en ny undersøgelse offentliggjort af Spotify, der så nærmere på, hvordan menneskers følelsesmæssige respons på musik er. Skulle man føle glæde, skulle man for eksempel skrue lidt højere op for blandt andre Katy Perry. Ingen teori uden empiri, så nu er der dukket en video op på YouTube, der i den grad beviser tesen. Se den her forneden.

Den lille babypige på bagsædet har langtfra en fornøjelig køretur spændt fast i sin barnestol, som man kan se i videoen. Mulen hænger, og humøret er tæt på at bryde ud i ragnarok. Den tikkende bombe afværges dog i sidste sekund af en velvidende forælder, der sætter Katy Perrys hit "Dark Horse" på. Nej, se, hvordan smilet bryder frem på det før så surmulende ansigt, hvordan de velkoordinerede danse-moves bliver rystet helt ud i hænderne. Hvem skulle have troet, at Jacob Jolij, professor i kognitiv psykologi og neurovidenskab ved universitetet i Groningens teser for Spotify skulle vise sig at have et sådant hold i virkeligheden?

Det er dog langtfra alle, der får smilet på af Katy Perrys "Dark Horse", hvis man kigger på kommentarfeltet under baby-videoen på YouTube. En bruger skriver: "Rigtig sød pige, men er du godt klar over, at denne sang er satanisk ... Mine børn slukker for den det øjeblik, den kommer i radioen. Den skræmmer min søn. Kig teksten efter i sømmene og se på det faktiske ritual, som blev opført til Grammyerne. Yikes!".

Katy Perrys tredje og seneste studiealbum er "Prism" fra oktober 2013. "Prism" debuterede som nr. 1 på iTunes i 97 lande og gav hende dermed den bedste salgsmæssige uge i Perrys karriere og det største salg på en uge i USA for en kvindelig artist i hele 2013. Albummet har siden solgt over seks millioner album verden over. Den første single fra albummet, "Roar", blev et globalt hit, strøg nr. 1 på iTunes i 96 lande og blev Perrys ottende nr. 1-single på US Billboard Hot 100-listen. "Roar" har siden da solgt over 10 millioner singler globalt og blev den bedst sælgende single i canadisk hitlistehistorie. Ydermere gik "Dark Horse" nr. 1 i 38 lande på iTunes og top 5 i yderligere 90 lande rundt om i verden.

Se den søde video her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA